Yandex Metrica

Türkiye'de Kuzey ışıkları görülebilir! Son yılların en büyük güneş patlaması yaşandı: Plazmalar savruluyor

Türkiye'de Kuzey ışıkları görülebilir! Son yılların en büyük güneş patlaması yaşandı: Plazmalar savruluyor

Bilim insanları tarafından açıklanan son verilere göre Güneş'te son 6 ayın en şiddetli patlaması yaşandı. Uzmanlar tarafından yapılan incelemeler sonusunda elektronik cihazlarda sorun yaşanma olasılığının olduğu belirtildi. 

Gündem

12.04.2024, 01:05

Güneş'te son ayların en büyük ve en şiddetli patlaması yaşandı. Bilim insanları tarafından yapılan açıklamalara göre söz konusu olay, son 6 yılda meydana gelen en büyük Güneş patlaması olarak kayıtlara geçmiş durumda.

TFF Başkan adayı Erdal Alkış depremzedeler için verdiği sözü tutmamış: Tek kuruş ödememiş TFF Başkan adayı Erdal Alkış depremzedeler için verdiği sözü tutmamış:... Haberi Görüntüle

DÜNYA MANYATİK ALAN ETKİLEŞİNE GİRDİ

Son yılların gözde doğal olaylarında biri olan Güneş patlamaları bilim insanları tarafından sıkça takip ediliyor. Güneş patlaması anında uzaya çok büyük miktarlarda plazmalar savruluyor. İşte bu plazmaların Dünya'nın manyetik alanı ile etkileşime girmesi hâlinde, Güneş patlaması yaşanmış oluyor. Şimdi bunlara bir yenisi daha eklenmiş durumda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez Haberi Görüntüle

OLAĞAN HAYAT ETKİLENECEK

Güneş patlaması olayına ilişkin açıklamalarda bulunan ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA),  beklentilerden daha şiddetli olan Güneş patlamasının olağan hayatı etkileyebileceği belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE KUZEY IŞIKLARI GÖRÜLEBİLİR

NOAA'dan yapılan açıklamanının ışında elektrikli otomobillerde, GPS sistemlerinde ve diğer elektronik cihazlarda sorun yaşanma olasılığı bulunuyor. Öte yandan; önceki Güneş patlamalarında yaşandığı gibi bu kez de Avrupa ülkeleri ile Türkiye gibi bazı yerlerde kuzey ışıkları görülmesine yol açabilir.

UFC dövüşçüsü İbo Aslan kimdir, kaç yaşında? UFC Türk dövüşçüsü İbo Aslan aslen nereli? UFC dövüşçüsü İbo Aslan kimdir, kaç yaşında? UFC Türk dövüşçüsü... Haberi Görüntüle

GÜNEŞ HAREKETLİ BİR SÜREÇTE GEÇİYOR

Öte yandan 11 yılda bir kez sakin veya fırtınalı bir döngü başlatan Güneş içinde bulunduğumuz 25. döngüsünde oldukça hareketli bir süreçten geçiyor. Ayrıca 2019 yılında başlayan döngü, önümüzdeki yıllarda da dünyayı etkilemeye devam edecek.

 

Habere Tepki Ver

1

0

2

2

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading