Yandex Metrica

Türkiye yarın sandık başına gidiyor: Seçim günü neler yasak? 10 maddede oy verme rehberi

Türkiye yarın sandık başına gidiyor: Seçim günü neler yasak? 10 maddede oy verme rehberi

Türkiye 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler kapsamında yarın sandık başına gidiyor. 61.4 milyon seçmen yeni yerel yöneticilerini seçmek için oy kullanmaya gidecek. 1 milyon 32 bin seçmen, 2024 yılında ilk defa oy kullanacak. Peki seçim günü neler yasak? Oy kullanırken nelere dikkat etmeli? İşte 10 maddede oy kullanma rehberi...  

Gündem

13.04.2024, 15:29

Türkiye 31 Mart yerel seçimler kapsamında pazar günü sandık başına gidiyor. 61 milyon 441 bin 882 kayıtlı seçmenin oy kullanması beklenen seçime 2024 yılında 1 milyon 32 bin 610 genç seçmen ilk defa oy kullanacak.

Seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 belediye başkanı, 50 bin 336 muhtara ek olarak li genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri belirlenmiş olacak.

Merkür retrosu etkileri ne, ne zaman bitecek 2024? Merkür retrosu nedir? Merkür retrosu etkileri ne, ne zaman bitecek 2024? Merkür retrosu... Haberi Görüntüle

1 MİLYON KİŞİ İLK DEFA OY KULLANACAK

34 partinin yarıştığı, toplam 61 milyon 441 bin 882 seçmenin oy kullanacağı 31 Mart Pazar Mahalli İdareler Seçimi'nde 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez sandığa giderek oy kullanacak.

Uğur Dündar'a babalık davası açmıştı! Rapor tarihlerinde uyuşmazlık çıktı! Dilara Gülatan itiraz etti Uğur Dündar'a babalık davası açmıştı! Rapor tarihlerinde uyuşmazlık çıktı! Dilara... Haberi Görüntüle

4 ADET OY PUSULASI OLACAK

Seçmenlere 4 oy pusulası verilecek. Bu pusulalar ve renkleri şöyle:

BEYAZ: Büyükşehir belediye başkanlığı,

TURUNCU: İl genel meclisi üyeleri,

MAVİ: Belediye başkanları,

SARI: Belediye meclisi üyeler

THY'den evcil hayvanı olanları sevindirecek hizmet: İstanbul Havalimanı'nda Pet Lounge kurulacak THY'den evcil hayvanı olanları sevindirecek hizmet: İstanbul Havalimanı'nda Pet Lounge... Haberi Görüntüle

SEÇİMLERE 34 SİYASİ PARTİ KATILIYOR

Yerel seçimlere 34 siyasi parti katılıyor. Seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 belediye başkanı, 50 bin 336 muhtara ek olarak li genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri belirlenmiş olacak.

Olası İstanbul depreminde en güvenli yer neresi? Uzman isimden olay yorum Olası İstanbul depreminde en güvenli yer neresi? Uzman isimden olay... Haberi Görüntüle

31 MART SEÇİM GÜNÜ NELER YASAK?

Oy verme günü, hher türlü içki satışı ve içilmesi yasak olarak açıklandı. Eğlence yerlerinin tamamı oy verme süresi boyunca kapalı kalacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda ise sadece 'yemek servisi' yapılabilecek.Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiç kimse silah taşıyamayacak.

MİT o kartın şifrelerini 6 yılda kırmıştı! Düğmeye basıldı: Özel harekât dairesinde kripto FETÖ'cü temizliği! MİT o kartın şifrelerini 6 yılda kırmıştı! Düğmeye basıldı: Özel... Haberi Görüntüle

OY NASIL KULLANILIR? 10 MADDEDE OY VERME REHBERİ

Yerel seçimlerde seçmenler oy kullanırken aşağıdaki 10 maddeye dikkat etmelidir;

Nerede oy kullanacağınızı öğrenin

Nerede va hangi sandıkta oy kullanacağınızı YSK'nın resmi internet sitesinden, e-Devlet kapısından, YSK'nın Seçmen Sorgulama Mobil Uygulamasından veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'nden öğrenmek mümkün.

Oy verme saatlerine dikkat edin

Doğu'daki 32 ilde seçim saat 07.00'de başlayıp 16.00'da sona erecek. Bunların dışında kalan illerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak.

TC kimlik numaralı belge şart

Seçmenlerin üzerinde TC vatandaşlık numarası olan kimlik belgesi bulundurması şart.

Cep telefonu yasak

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme kabinine girilmesi yasak.

Oy pusulasına işaret koymayın

Oyun geçerli sayılması için "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atılmaması, işaret konulmaması gerek. Yeni pusula isteyen seçmene yenisi verilmeyecektir.

Tüm pusulalar tek zarfa

Seçmenler, kullandıkları tüm oy pusulalarını tek bir zarfa koyarak sandığa atacak.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading