Yandex Metrica

Türkiye onu konuşuyor! ÖSS birinciliğini tarlada çalışırken almıştı: Oruç Baba İnan şimdi bakan yardımcısı oldu!

Türkiye onu konuşuyor! ÖSS birinciliğini tarlada çalışırken almıştı: Oruç Baba İnan şimdi bakan yardımcısı oldu!

Yeni kabinenin açıklanmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bakan yardımcılarının atamaları da dün yapıldı. Her bakanlığa 4 yardımcı atandı. Ancak o bakan yardımcılarında öyle bir isim var ki hayat hikayesi ve başarısıyla konuşan isim oldu. O isim . Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda Bakan Mehmet Fatih Kacır'ın yeni yardımcısı Oruç Baba İnan. Onun ismini biz ilk defa duymadık. Türkiye, Oruç Baba İnan ismiyle 2000 yılında tanıştı. 19 yaşında ÖSS birincisi olan İnan, birincilik haberini ahır inşaatında çalışırken öğrenmişti.

Gündem

12.05.2024, 22:17

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla alınan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Atama kararlarına göre bakanların yardımcıları açıklandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda Bakan Mehmet Fatih Kacır'ın yardımcıları Ahmet Yozgatlıgil, Çetin Ali Dönmez, Oruç Baba İnan ve Zekeriya Çoştu olarak belirlendi.  Oruç Baba İnan, Konya’nın Yunak İlçesi’ne bağlı Çayırbaşı köyünde dünyaya geldi. Eğitimine köyde devam etti. Kaldığı yurdun duvarlarına 'Türkiye birincisi olacağım' yazan Oruç Baba İnan, hayalini gerçekleştirdi. 2000 yılındaki ÖSS sınavında, birinci olarak Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'ne yerleşti. Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan kararnameyle de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine geldi.

İzmir'deki dehşet veren olayda büyük ihmal: Esnafın söyledikleri şoke etti İzmir'deki dehşet veren olayda büyük ihmal: Esnafın söyledikleri şoke etti Haberi Görüntüle

2000 YILI ÖSS BİRİNCİSİ OLDU 

Dün gece yapılan Erdoğan tarafından yapılan atamalarla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yardımcılığı görevine getirilen Oruç Baba İnan, 2000 yılındaki üniversiteye giriş sınavlarında birinci olarak Türkiye'ye adını duyurmuştu.

Galatasaray-Trencin maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta? Trencin hangi ülkenin takımı? Galatasaray-Trencin maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta? Trencin hangi... Haberi Görüntüle

HABERİ TARLADA ALMIŞTI 

Oruç Baba İnan'ın ÖSS'deki başarısı gazetelerin manşetlerinde geniş yer bulmuş, 'Haberi harman yaparken aldı' , 'Köylü Şampiyon' , 'ÖSS şampiyonu tarladan çıktı' başlıklarıyla duyurulmuştu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan taziye mesajı: 200’den fazla kişi hayatını kaybetmişti Dışişleri Bakanlığı'ndan taziye mesajı: 200’den fazla kişi hayatını kaybetmişti Haberi Görüntüle

ONUN HİKAYESİ GAZETE SAYFALARINA TAŞINDI 

4 Nisan 2001'deki Hürriyet Pazar'daki Şermin Sarıbaş röportajında 'Oruç Baba' isminin nasıl ortaya çıktığı anlatılmıştı."Ramazan ayında doğduğu için adı Oruç'tu. Barbaros Hayrettin'in ağabeyi efsanevi kaptan Oruç Reis'e tayfaları "Baba Oruç" dediği için onun da ismine Baba eklenmek istenmiş ama nüfus memuru "Baba Oruç" ismini sevmediği için "Oruç Baba" olmuştu.

Alex De Souza Antalyaspor'dan ayrılacak mı? Alex De Souza Antalyaspor'dan ayrılacak mı? Haberi Görüntüle

ÜNİVERSİTEYİ KAZANANA DEK KÖYÜNDEN DIŞARI ÇIKMADI 

Oruç Baba, Nasreddin Hoca'nın da doğduğu Akhisar'dandı. Doğduğu köy 500 nüfusluydu ve üniversiteyi kazanana dek köyünden başka hiçbir yere gitmemişti. Fen Lisesi'ni kazandığında sınıfta kendisi gibi başarılı 23 öğrenci daha vardı. Etrafındaki diğer öğrencilere bakmış, o gün "üniversitede birinci olacağım" diye söz vermişti kendi kendine. Oruç, Fen Lisesi'nin ikinci sınıfındayken düz liseye geçmeye karar verdi. Fen Lisesi'nde okursa sadece matematik ağırlıklı bölümlere girebilecekti. Üniversiteyi birincilikle kazandıktan sonra, bilgisayara ilk dokunuşu Konya Valisi'nin hediye ettiği bilgisayarla olmuştu."

Hollandalı uyuşturucu baronu Edirne'de aranıyor! Çete liderini bulana binlerce euro ödül! Hollandalı uyuşturucu baronu Edirne'de aranıyor! Çete liderini bulana binlerce euro... Haberi Görüntüle

ÇİFTÇİ AİLENİN 7 ÇOCUĞUNDAN BİRİ 

Çiftçi bir ailenin 7 çocuğundan biri olan Oruç Baba İnan, okul hayatına köyde başladı. Akşehir'de kaldığı yurdun duvarına ayakkabı boyasıyla 'Türkiye birincisi olacağım' diye yazdı. Çok çalıştı, çabaladı. Hayallerini gerçekleştirmeyi başardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading