Yandex Metrica

Türkiye listenin en üst sırasında yer aldı! Dünya Ekonomik Forumu'ndan dikkat çeken rapor!

Türkiye listenin en üst sırasında yer aldı! Dünya Ekonomik Forumu'ndan dikkat çeken rapor!

Dünya Ekonomik Forumu ve Surrey Üniversitesi tarafından hazırlanan Seyahat ve Turizm Endeksi 2024 (TTDI) raporuna göre Türkiye, Güney Avrupa'nın seyahat ve turizmde "en iyi gelişen ülkesi" olarak listenin başında yer aldı.   

Gündem

22.05.2024, 01:19

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, iki yılda bir hazırlanan ve 119 ülkenin seyahat ve turizm sektörlerinin birçok faktörün dikkate alınarak analiz edildiği raporda Türkiye, Güney Avrupa'nın seyahat ve turizmde "en iyi gelişen ülkesi oldu. 

Turizmde rekorlara imza atan Türkiye'nin dünya seyahat ve turizm hareketliliğindeki büyümesi tescillendi. seyahat ve turizm önceliklendirilmesi göstergesinde de 18 sıra birden yükseldi ve dünyanın 2'nci ülkesi oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, iki yılda bir hazırlanan ve 119 ülkenin seyahat ve turizm sektörlerinin birçok faktörün dikkate alındığı analizde 8 basamak birden yükselen Türkiye, 119 ülke arasında 29'uncu oldu.

Cevap Ver Türkiye bitti mi? Yeni bölüm ne zaman çıkacak? Cevap Ver Türkiye bitti mi? Yeni bölüm ne zaman çıkacak? Haberi Görüntüle

GÜNEY AVRUPA KATAGORİSİNDE ÖNE ÇIKAN ÜLKE OLDU 

Dünya Ekonomik Forumu'nun iki yılda bir yayımladığı endeks sonuçlarına göre,Türkiye'nin 4,39 olan endeks puanı dünya ortalamasından yüzde 10,6 daha yüksek olurken Avrupa ortalamasının ise yüzde 3 üzerinde yer aldı. Bu yükselişle Türkiye, Hırvatistan, İtalya, Malta ve İspanya'nın da aralarında bulunduğu yer aldığı Güney Avrupa kategorisinde öne çıkan ülke oldu.

PKK halayına af yok: Terör propagandası yapanlar tek tek paketlendi PKK halayına af yok: Terör propagandası yapanlar tek tek paketlendi Haberi Görüntüle

TURİZMİ EN FAZLA ÖNCELİKLENDİREN İKİNCİ ÜLKE KATAGORİSİNDE 

Seyahat ve Turizm Gelişmişlik Endeksi'ne göre Türkiye, seyahat ile seyahat ve turizm önceliklendirilmesi göstergesinde yüzde 14 ilerleme kaydederek 18 sıra birden yükseldi ve dünyanın 2'nci ülkesi oldu.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan memleketi Rize'de: 'Yarınki mitingde Türkiye ve dünya gündemiyle ilgili düşüncelerimi paylaşacağım' Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan memleketi Rize'de: 'Yarınki mitingde Türkiye ve... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE 10 SIRA BİRDEN YÜKSELDİ 

Hava yolu taşımacılığı altyapısında da gelişme gösteren Türkiye, endeksin bu göstergesinde 10 sıra birden yükseldi ve dünyada ilk 10 ülke arasına girmeyi başararak 8'inci sırada yer aldı. Raporun kültürel varlıklar göstergesinde 13'üncü sıradaki konumunu koruyan Türkiye, eğlence dışı alanlarda 7 basamak yükselerek 16'ncı sıraya ulaştı.

2024 KPSS lise başvuruları başladı mı? KPSS Ortaöğretim sınavı ne zaman? 2024 KPSS lise başvuruları başladı mı? KPSS Ortaöğretim sınavı ne... Haberi Görüntüle

DOĞAL KAYNAKLAR KRİTERİNDE 24 SIRA BİRDEN YÜKSELDİ 

Doğal kaynaklar kriterindeyse 24 sıra birden yükseliş yaşanırken, Türkiye bu kategoride 32'nci oldu. Endekste fiyat rekabetçiliği, turist hizmetleri ve altyapısı, emniyet ve güvenlik, insan kaynakları, iş gücü piyasası, talep sürdürülebilirliği ve iş ortamı Türkiye'nin gelişime açık göstergeleri olarak raporlandı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading