Yandex Metrica

Türkiye gıda krizi meselesine el attı! İşte Ukrayna tahılının taşınacağı muhtemel rotalar

Türkiye gıda krizi meselesine el attı! İşte Ukrayna tahılının taşınacağı muhtemel rotalar

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş dünya genelinde hem gıda hem de enerji krizine sebep oldu. Rusya'ya karşı yaptırım uygulayan Avrupa ülkeleri ise gıda krizini en derinden hisseden ülkelerin başını çekiyor. Diğer yandan gıda krizini çözmek için Türkiye hamlede bulundu. Türkiye'nin Rusya ile ortak yaptığı plan sonucunda Karadeniz'de bir tahıl koridoru oluşturulacak. Peki masadaki plan ne? Rota ne olacak? Detaylar haberimizde...

Gündem

23.01.2024, 19:22

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırı sonucu dünya genelinde bir enerji krizi patlak verdi. 

Sıralamaya göre mi puana göre mi? İşte 10 soruda 2024-YKS tercihleri Sıralamaya göre mi puana göre mi? İşte 10 soruda 2024-YKS... Haberi Görüntüle

BATININ YAPTIRIMLARI KENDİLERİNİ VURDU

Rusya'ya karşı bir dizi yaptırım uygulayan Batılı devletler ise krizi en derinden hisseden ülkeler arasında başı çekti. 

Yaşanan gıda krizini çözmek için ise Türkiye kolları sıvadı. Bugün Rusya ile Türkiye arasında söz konusu krizin çözülmesi için kritik bir görüşme gerçekleşti. 

Türk donanması KKTC açıklarında: Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yılında 50 gemiyle geçit töreni Türk donanması KKTC açıklarında: Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yılında 50... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE DEVREYE GİRDİ

Rusya ile Türkiye arasında yapılan ortak plan ile Ukrayna'da bulunan tahılın dünyaya dağıtılması ve olası krizin çözülmesi bekleniyor. 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin de dahil olduğu planda Karadeniz'de bulunan mayınlar temizlenecek ve TSK'ya ait savaş gemilerinin eşliğinde tahıl boğazlardan geçirilecek. 

Peki masadaki uygulanması muhtemel olan plan ne? A Para Dış Haberler Müdürü Bora Balar aktardı. 

Avrupa'nın "ekmek sepeti" olarak da adlandırılan Ukrayna dünyanın en büyük 7'nci buğday ihracatçısı dünya buğday ihracatında Rusya lider.

İstanbul Havalimanı Kulesi kırmızı beyaza büründü İstanbul Havalimanı Kulesi kırmızı beyaza büründü Haberi Görüntüle

TAHILIN TAŞINABİLECEĞİ MUHTEMEL ROTALAR

1-Rotalardan en kolay ve ucuzu Belarus üzerinden olan. Tahıl Belarus üzerinden Baltık ülkelerinin limanlarına sevk edilecek, oradan da tüm dünyaya gönderilebilecek. Ancak bunun için Belarus'a yönelik yaptırımların kaldırılması gerekiyor.

2-Putin, ikinci rotanın ise mayınlardan temizlenmesi halinde Ukrayna limanları olabileceğini kaydetti. Buradan Romanya ve Polonya'ya ulaşılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading