Yandex Metrica

Türkiye F-16 alternatifini buldu! Görüşmeler sürüyor

Türkiye F-16 alternatifini buldu! Görüşmeler sürüyor

Türkiye'nin F-16 savaş uçaklarına alternatif aradığı Alman basını tarafından iddia edildi. Konuyu manşetine taşıyan Alman basını, Türkiye'nin bir alternatifi olduğunu Eurofighter uçaklarının satın alınması konusuna Avrupa ile müzakerelerin devam ettiğini iddia etti.

Gündem

04.05.2024, 15:53

Almanya merkezli haber sitesi 'aero.de' Türkiye'nin F-16 ile ilgili engellemelerin devam etmesi halinde bir alternatif bulduğunu yazdı. 

İstanbul'daki anaokulundan 'yok artık' dedirten görüntüler! Kreşi sahibi kendini böyle savundu İstanbul'daki anaokulundan 'yok artık' dedirten görüntüler! Kreşi sahibi kendini böyle... Haberi Görüntüle

ABD İLE F-16 GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR 

'Türkiye savaş uçağı arıyor' başlıklı haberde, "Türkiye, Block 70 standardına sahip yepyeni F-16 savaş uçaklarının teslimatı için ABD ile görüşmelerini sürdürüyor." ifadelerine yer verildi. 

Fakat ABD'nin bu konuda engellemelere devam ettiği için Türkiye'nin farklı seçenekleri değerlendirdiğine dikkat çekildi. 

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dendias'a tepki Miçotakis'e uyarı Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dendias'a tepki Miçotakis'e... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE AVRUPA İLE EUROFİGHTER İÇİN GÖRÜŞÜYOR 

Bu seçeneklerin, Avrupa Birliği yapımı çok amaçlı Eurofighter Typhoon savaş uçağından ve Rus yapımı Su-35'ten oluştuğu iddia edildi.

Söz konusu haberde, "Odak noktası her zaman Su-35 oldu. Tek kişilik koltuklu uçak, uzun zamandır Türk hükümetinin, en azından yüzeysel, ilgisini uyandırdı. Su-35, en azından kamuoyunda bir seçenek olmaya devam ediyor. Türkiye ve Rusya'nın Su-35 konusunda gerçekten anlaşıp anlaşamayacaklarını göreceğiz." ifadeleri kullanıldı.

Luna ne demek? Luna isminin anlamı nedir? Luna ne demek? Luna isminin anlamı nedir? Haberi Görüntüle

'SU-35'LERİN THK'YA ENTEGRASYONU ZOR OLUR' 

Diğer yandan SU-35'lerin Türk Hava Kuvvetleri'ne entegrasyonunun 'zorlu' olacağı ifade edilerek Eurofighter savaş uçaklarının satın alınma ihtimalinin 'daha gerçekçi' olacağı belirtildi. 

Türkiye'nin asla alternatifsiz olmadığı, Eurofighter uçaklarının satın alınması konusunda Avrupa ile halihazırda müzakerelerin yürütüldüğü notu paylaşıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading