Yandex Metrica

Türkiye'den Yahudilerin Mescid-i Aksa'da 'sessizce' ibadet etme hakkı olduğunu iddia eden karara kınama

Türkiye'den Yahudilerin Mescid-i Aksa'da 'sessizce' ibadet etme hakkı olduğunu iddia eden karara kınama

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı, İsrail'de bir mahkeme tarafından alınan Yahudilerin Mescid-i Aksa'da 'sessizce' ibadet etme hakkı olduğunu iddia eden kararı şiddetle kınadığını bildirdi.

Gündem

23.01.2024, 18:05

İsrail mahkemesi, Yahudilerin işgal altında olan Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da "sessizce" ibadet etmelerinin kanuna aykırı olmadığına hükmetti.

Dışişleri Bakanlığı tarafından, İsrail'de bir mahkemenin almış olduğu skandal karar ile ilgili açıklama yapıldı.

Antalya'daki teleferik faciasında operasyon başarıyla tamamlandı! Mahsur kalanların tamamı kurtarıldı Antalya'daki teleferik faciasında operasyon başarıyla tamamlandı! Mahsur kalanların tamamı kurtarıldı Haberi Görüntüle

“ENDİŞE VERİCİ BİR İHTİMALDİR”

Kararın kınandığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İsrail’de bir mahkeme tarafından alınan Yahudilerin Mescid-i Aksa’da “sessizce” ibadet etme hakkı olduğunu iddia eden kararı şiddetle kınıyoruz.

Söz konusu kararın Mescid-i Aksa'da statükoyu aşındırmaya çalışan fanatik çevreleri daha da cesaretlendirmesi ve yeni gerginliklere yol açması dikkate alınması gereken, endişe verici bir ihtimaldir.”

Bakanlığın açıklamasında uluslararası topluma çağrıda da bulunuldu:

“Uluslararası toplumu bu yanlış, gayri hukuki ve tehlikeli karara ve Mescid-i Aksa’ya yönelik tüm provokasyonlara kuvvetle karşı çıkmaya çağırıyoruz.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading