Yandex Metrica

Türkiye'de aşılamada son zamanların rekoru kırıldı!

Türkiye'de aşılamada son zamanların rekoru kırıldı!

Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı aşı seferberliği tüm Türkiye'de devam ediyor. Bugün için 40 yaş ve üzeri kişilerin aşılama programı başlarken, günlük uygulanan 750 bin rakamla aşı rekoru kırılacak.

Gündem

23.01.2024, 17:33

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi, aşı programında başlayan yeni süreçle farklı bir aşmaya geçti. Sağlık Bakanlığı tarafından ''Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi'' kapsamında aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan her doz aşıyla normalleşme için bir adım atılıyor.

HASTANELERDE 40 YAŞ HAREKETLİLİĞİ

Bugün itibariyle 40 yaş ve üzeri kişilere aşılama başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün Twitter hesabından  40 yaş için çağrı yapmıştı.

AŞI REKORU: GÜNLÜK 750 BİN DOZ

Aşıda 40 yaşa inilmesiyle, randevular da arttı. Sağlık Bakanı Koca bugün paylaştığı gönderide, gün içerisinde 750 bin kişinin aşı olacağını duyurdu. Bu rakam, Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşılama sayısında ulaşılabilen en üst seviye.

SON GÜNLERİN EN YOĞUN AŞILAMA GÜNÜ

Vatandaşların aşı seferberliğine olan talebinin günden güne arttığını ifade eden sağlık ekipleri, Türkiye'de son günlerdeki en yoğun aşılama programının bugün olduğunu belirtti. Bazı hastanelerde kuyruklar oluştu. 

VATANDAŞLAR UMUTLU!

İstanbul'da bulunan Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'ne aşı olmaya gelen vatandaşlardan Uğur Akay, "Hemen olmayı düşünüyordum zaten sıra geldiğinde. Sıramız geldi. Bugün de aşımızı olduk. İnşallah iyi olur. Bütün yaş gruplarına aşı olmasını tavsiye ederim. Bu sadece kendimiz için değil, ülkemiz için belki de dünya için çok önemli bir şey. Birçok şeyden mahrum kaldık ama kısa bir zaman içinde her şeyin normale döneceğini düşünüyorum." diye konuştu.

UZMANLAR GİDİŞATTAN MEMNUN

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, ülke genelinde 750 binin üzerinde aşılama beklediklerini ifade etti. Yiyit, böyle giderse bir iki gün içerisinde 10 binin üzerinde sadece kendi hastanelerinde aşı için randevu beklediklerini dile getirdi.

Açıklamasının sonlarına doğru güzel günlerin yakın olduğunu söyleyen Yiyit, ''Ülkemizde de 1 milyonun üzerinde kişinin günlük aşılandığı günlere doğru gidiyoruz. Belki de aşılamanın başladığı günden beri en güzel günlere doğru ilerliyoruz. Çünkü kalabalıkların akın akın gelmesi güzel günlere daha hızlı koştuğumuzun habercisi. Bu güzel bir görüntü çünkü çok kalabalık, yoğun. Ama organize giriyoruz. İnsanları bekletmeden, yoğun temasa sokmadan, hızlı şekilde randevuları eritiyoruz." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading