Yandex Metrica

Türkiye, Afganistan'daki selzedeleri yalnız bırakmadı: 24 tonluk insani yardım Mezar-ı Şerif Havaalanı'na indi

Türkiye, Afganistan'daki selzedeleri yalnız bırakmadı: 24 tonluk insani yardım Mezar-ı Şerif Havaalanı'na indi

Türkiye, Afganistan'da selden etkilenenler için 24 tonluk insani yardım malzemesi gönderdi. Yardımları taşıyan Türk Hava Kuvvetlerine ait askeri kargo uçağı, Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif Havaalanı'na indi.

Gündem

19.05.2024, 05:12

Sel felaketiyle karşı karşıya kalan Afganistan'da şimdiye kadar 300'ü aşkın kişi hayatını kaybetti. 10-11 Mayıs'ta meydana gelen aşırı yağış ve sellerden en fazla etkilenen şehirler Badahşan, Tahar ve Bağlan oldu.

Türkiye, her felaket bölgesine olduğu gibi Afganistan'a da yardımlarını gönderdi. Türk Kızılay ile AFAD tarafından hazırlanan insani yardımlar 24 tonu buldu. 2 bin battaniye, 14 bin 300 kilogramlık gıda malzemesi ve 7 ton ilaç içerren yardımları taşıyan Türk Hava Kuvvetlerine ait askeri kargo uçağı, Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif Havaalanı'na indi. Yardımlar kısa süre içerisinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Zekai Aksakkallı'da oraydı! 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir'in kabrine ziyaretçi akını! Zekai Aksakkallı'da oraydı! 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir'in kabrine ziyaretçi... Haberi Görüntüle

AFGANİSTAN'DAKİ SEL

Afganistan'da 10-11 Mayıs tarihlerinde meydana gelen sellerde 300'den fazla insan yaşamını yitirdi. Sel felaketi en fazla Badahşan, Tahar ve Bağlan vilayetlerindeki 21 ilçeyi etkiledi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading