Yandex Metrica

Sitede Ara

Türk savunma sanayiinden Bağdat çıkarması

Türk savunma sanayiinden Bağdat çıkarması

Irak, Türk savunma sanayiini yakın takipte. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir başkanlığında bir heyet, Bağdat'a gitti.

Gündem

23.01.2024, 18:03

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türk savunma sanayii şirketlerinin temsilcilerinden oluşan bir heyet ile Irak’a gitti. Demir beraberindeki heyet ile birlikte, Irak Askeri Sanayileşme Teşkilatı Başkanı Mohamed Aldaraji ile bir araya geldi. 

ASELSAN Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk GÖRGÜN, TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel KOTİL ve STM Genel Müdürü Özgür GÜLERYÜZ’ün hazır bulunduğu toplantıda, Türk savunma sanayii şirketleri tarafından Iraklı yetkililere çeşitli sunumlar gerçekleştirildi.

Duygulandıran anlar! O çocuğa ödül verileceği açıklandı Duygulandıran anlar! O çocuğa ödül verileceği açıklandı Haberi Görüntüle

IRAK'TAN TÜRK SAVUNMA SANAYİİNE YAKIN TAKİP

Irak, yerli ve milli imkanlarla üretilen Türk savunma sanayii araçlarına bir süredir talip olduğunun sinyallerini veriyordu. Ağustos ayında İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'na (IDEF'21) katılan Irak Savunma Bakanı Cuma İnad, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir araya gelmişti. İnad, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada da Türkiye'nin silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB2 ve T129 ATAK helikopteri almak istediklerini söylemişti.

Irak Savunma Bakanı Cuma İnad Sadun da, Türkiye’den Bayraktar TB2 SİHA, 12 adet T129 ATAK helikopteri ve 6 adet elektronik harp sistemi alımı için bir uzlaşıya vardıklarını açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading