Yandex Metrica

Türk lirasını değerlendirmek isteyenler Kapalıçarşı'nın yolunu tuttu! Maaşını alan altın almaya koştu! Uzman isim uyardı elinizdeki fırsatı değerlendirin!

Türk lirasını değerlendirmek isteyenler Kapalıçarşı'nın yolunu tuttu! Maaşını alan altın almaya koştu! Uzman isim uyardı elinizdeki fırsatı değerlendirin!

Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları artmaya devam ederken seçim öncesi Kapalıçarşı’da uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşların yoğun rağbetiyle yatırımlık altın satışları ikiye katlandı. Gelişme Darphane’nin verilerine de yansıdı ve bu durum yatırımlık altın üretiminde rekor kırmasını sağladı.

Gündem

23.01.2024, 20:52

Altın fiyatlarında yaşanan artışın yanı sıra seçim sonrası kurda beklenen yukarı yönlü hareket, Kapalıçarşı’da uzun kuyruklar oluşturdu. Banka promosyonları, EYT tazminatı ve bayram ikramiyesini alan çalışanların yanı sıra gelirini enflasyon karşısında korumak isteyen vatandaşlar çarşının yolunu tuttu ve yatırımlık altın satan kuyumcuların önünde uzun kuyruklar meydana geldi. 

Erken emekli olmak için her şeyi göze aldılar! Emekli olmak için SGK'ya sahte belge sunan 182 kişi hakkında soruşturma başlatıldı! Erken emekli olmak için her şeyi göze aldılar! Emekli olmak... Haberi Görüntüle

SATIŞLAR BİR HAFTADA İKİYE KATLANDI 

Hareketlilik sadece Kapalıçarşı ‘da değil, çarşı dışında faaliyet gösteren noktalarda da benzer şekilde gerçekleşti. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, ramazan ayının ikinci haftasından itibaren talebin hızlandığına dikkat çekerek satışların yüzde 30 artış gösterdiğini kaydetti. Kapalıçarşı esnafı ise son haftalarda satışların ikiye katlandığını ifade etti. 

15 Temmuz'dan sonra kritik birimlerde çalışmış! Ankesör aramaları onu ele verdi: FETÖ'cü Albay itirafçı oldu! 15 Temmuz'dan sonra kritik birimlerde çalışmış! Ankesör aramaları onu ele... Haberi Görüntüle

UZUN  KUYRUK OLUŞTU

560 yılı aşkın tarihi bulunan ve 2 bin 500’e yakın mağazaya ev sahipliği yapan Kapalıçarşı’da yatırımlık altın satan kuyumcuların önünde zaman zaman oluşan kuyruklar dikkat çekti. 45 bin metrekarelik alan üzerine kurulu çarşıda 800 civarında kuyumcu esnafı bulunuyor ancak bunların büyük bir bölümü işçiliğin yoğun olduğu takı satışı gerçekleştirirken kalanlar ise yatırımlık altın alış satışı yapıyor. Kuyumcular günün her saatinde neredeyse hiç boş kalmıyor. Esnaf ise altın fiyatlarında yaşanan artış ve seçim sonrası dolar kurunda beklenen yukarı yönlü hareketin etkisi ile işlerin son haftalarda ikiye katlandığını dile getiriyor.

23 Nisan Üsküdar Ceza konseri saat kaçta başlayacak? Üsküdar Çocuk Bayramı Ceza konseri nerede yapılacak? 23 Nisan Üsküdar Ceza konseri saat kaçta başlayacak? Üsküdar Çocuk... Haberi Görüntüle

EYT SONRASI SATIŞLAR REKOR KIRDI 

Hareketlilik çarşı dışında faaliyet gösteren kuyumcu mağazalarında da benzer şekilde yaşanıyor. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, Kapalıçarşı’nın yanı sıra Kuyumcukent ve semt/ perakende mağazalarında da Ramazan ayının ikinci haftasından itibaren hareketliliğin başladığını belirterek, “Talep bayramın ardından hız kazandı. Düğün mevsiminin başlayacak olmasının da bu hareketlilikte etkisi var. Kuyumcu mağazalarındaki alışverişlere bakıldığında hem yatırımlık hem de yeni evlenen çiftler için takı/mücevher alışverişinin yapıldığını gözlemliyoruz. Yatırımlık altın talebinde gözüken hareketliliğin nedenlerinden biri ons/gram fiyatlarındaki artış.

Selin Yalın kimdir? Cinayete kurban giden Selin Yalın şarkıcı Yalın'ın neyi oluyor? Selin Yalın kimdir? Cinayete kurban giden Selin Yalın şarkıcı Yalın'ın... Haberi Görüntüle

DARPHANE’DE ÜRETİM 3'E KATLANDI 

Piyasalarda yaşanan bu talep Darphane’nin verilerine de yansıdı. Yatırımlık altın üretiminde rekor yaşandı. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü verilerine göre bu yılın Ocak-Nisan döneminde altın üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 316 artarak 12 milyon 649 bin 312 adete ulaştı. 2022 yılının aynı döneminde bu rakam 3 milyon 37 bin 276 adet olarak gerçekleşmişti.Darphane’nin sadece çeyrek altın üretimi bu yıl Ocak’ta 2 milyon 211 bin 250, şubatta 2 milyon 243 bin 580, Mart’ta 1 milyon 312 bin 110 ve Nisan’da da 1 milyon 643 bin 950 adete yükseldi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading