Yandex Metrica

Turist akını devam edecek: Avrupa'dan ve Rusya'dan milyonlar geliyor

Turist akını devam edecek: Avrupa'dan ve Rusya'dan milyonlar geliyor

İstanbul ve Antalya tarihin en yoğun günlerini yaşıyor. Yılın ilk 8 ayında 32,5 milyon turiste sonbaharda milyonlar daha eklenecek. Çünkü seferberlikten kaçan Ruslarla enerji krizi içindeki Avrupalıların ilk adresi Türkiye.

Gündem

23.01.2024, 19:51

Türkiye turizmde tarihi bir dönem yaşıyor. 2022 yılının ilk 8 ayında ülkeye 32,5 milyon ziyaretçi geldi. İstanbul ocak-ağustos döneminde 10 milyonu aşkın turistle toplam rakamın 3'te 1'ine imza atarken, 10 milyonu yakalayan Antalya ise önümüzdeki dönemde rekorları tazeleyecek gibi görünüyor. 

1,5 dakikada 1 uçağın iniş-kalkış yaptığı Antalya Havalimanı'nda günde ortalama 1000 uçuş yapılıyor. 2019 yılında 24 saatte 1076 uçuşla kırılan rekor, bu yıl 1077 uçuşla egale edildi. Kapasite artırım çalışmaları süren havalimanının önümüzdeki günlerde rekor tazelemesi bekleniyor. 

Ekrem'in prensesi Sude Burhan, 'Ayetler bizi alakadar etmez' dedikten sonra ortadan kayboldu Ekrem'in prensesi Sude Burhan, 'Ayetler bizi alakadar etmez' dedikten sonra... Haberi Görüntüle

ALMANLAR, RUSLAR, İNGİLİZLER...

Rusya-Ukrayna savaşı ve Avrupa'da enerji krizi gibi faktörler, ekim ayı yaklaşmasına rağmen Türkiye'de turizmin canlı kalmasını sağladı. Antalya'da özellikle Rus turistlerin tercih ettiği Alanya ilçesinde otellerin doluluk oranı yüzde 90'ın altına hiç düşmedi. İstanbul otellerinde ise ocak-temmuz döneminde yüzde 70'lik doluluk ortalaması yakalandı. Bu ivmenin sonbahar-kış sezonunda bile devam etmesi bekleniyor. Çünkü Türkiye, savaş için seferberlik ilan edildiğinden ötürü ülkelerinden kaçmakta olan Rusların yegane adreslerinden biri. 

Türkiye'yi ziyaret eden yabancılar arasında Ruslar, Almanların hemen ardından ikinci sırada bulunuyor. Yılın ilk 8 ayında 4 milyona yakın ziyaretçiyle Almanya birinci durumda. Rusya ise 3,5 milyona ulaşan ziyaretçi sayısıyla Almanya'yı takip ediyor. Türkiye'ye en çok turist gönderen 3. ülke ise İngiltere oldu. Bu ülkeden gelenlerin sayısı ocak-ağustos döneminde 2,5 milyona yaklaştı.

İstanbul için durum kritik! Deprem Profesörü Ersoy'dan uyarı: Marmara fayları çok hareketli İstanbul için durum kritik! Deprem Profesörü Ersoy'dan uyarı: Marmara fayları... Haberi Görüntüle

2 MİLYON RUSYA'DAN, 2 MİLYON AVRUPA'DAN

Bulgaristan'ın dördüncü, İran'ın ise beşinci olduğu listede sonbahar-kış döneminde değişiklik yaşanması muhtemel görünüyor. Zira önümüzdeki birkaç ay içerisinde Türkiye'ye 2 milyonu aşkın Rus vatandaşının gelmesi öngörülüyor. Seferberlik kararı alınan ülkede pek çok Rus vatandaşı soluğu Türkiye'de alıyor. Moskova'dan İstanbul ya da Antalya'ya uçak biletleri kasım ayına dek tükenmiş durumda. 

Rusların yanında Türkiye'ye Avrupalıların da yoğun ilgisi devam edecek. Sonbahar-kış döneminde Avrupa ülkelerinden 2 milyonu aşkın turistin Türkiye'ye gelerek uzun süre kalması bekleniyor. Enerji krizi ve faturalarla boğuşan Fransa, Almanya, Hollanda ve İngiltere'de "Kışı Türkiye'de geçirin" kampanyaları çerçevesinde yegane adresin Türkiye olması öngörülüyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading