Yandex Metrica

Turgut Altınok'tan Mansur Yavaş'a sert sözler: 'Belediyeyi batırdı'

Turgut Altınok'tan Mansur Yavaş'a sert sözler: 'Belediyeyi batırdı'

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a sert sözlerle yüklenerek Yavaş'ın belediyeyi batırdığını söyledi. Altınok, "Ankara Büyükşehir Belediyesi batmıştır ve batırılmıştır. Büyükşehir Belediyesi özel bir şirket olsa batmıştı. Mansur Yavaş Ankara'yı geriye götürmüştür" dedi.

Gündem

26.03.2024, 14:15

ÜLKE TV'de Akşam Baskısı Özel programına konuk olan Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Kanal 7 Ankara temsilcisi ve Haber7 yazarı Mehmet Acet ve gazeteci Zafer Şahin'in sorularını cevapladı.

Altınok'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Türkiye'nin çocuk nüfusunda dikkat çeken düşüş! TÜİK'ten 2080 için çarpıcı tahmin! Türkiye'nin çocuk nüfusunda dikkat çeken düşüş! TÜİK'ten 2080 için çarpıcı... Haberi Görüntüle

MAL VARLIĞI

Tabi mal varlığımızı belediye başkanı seçilmemizle birlikte veriyoruz. Vermek zorundayız. 3628 sayılı yasaya göre 0 ve 5 olan sonu mal varlığınızı veriyorsunuz. Bu arada bir mal varlığı elde ediyorsanız onu da 1 ay içinde bildirmeniz lazım. Dolayısıyla hizmeti olmayanlar, Ankara'ya eseri olmayanlar, vizyonu olmayanlar, vatandaşa bir şey söyleyecek sözü olmayanlar tutturdular mal varlığı diye. Kaldı ki bizim mal varlığı Allah mekanı cennet olsun babamızdan, dedemizden, büyük dedemizden. Ben dördüncü kuşağım ailede, çocuklarda beşinci kuşak. Dolayısıyla babanın ve dedelerinde devletle bir işi olmamıştır. Benim bir ara karayollarında yaptığım bir iş vardı.

Bunların hepsi 1994 yılı öncesi. Belediye Başkanı seçildiğimde bütün ne varsa mal varlığım beyan ettim.

Bugün otobüs, metro, marmaray, metrobüs, vapurlar ücretsiz mi 13 Nisan Cumartesi? Bugün toplu taşıma paralı mı? Bugün otobüs, metro, marmaray, metrobüs, vapurlar ücretsiz mi 13 Nisan... Haberi Görüntüle

"NE DERLERSE DESİNLER BEYTÜLMALDAN BİR LEBLEBİ ALDI DEMESİNLER"

Siyaset ve ticareti birbirine katarsanız bu çorba olur. Ayırt etmek lazım. Ne derlerse desinler ama beytülmaldan bir leblebi aldı demesinler. Çünkü buyuruyor ki Peygamber efendimiz, "Beytülmaldan eski bir hırka aşıran cennet yüzü göremez" bizim düsturumuz hep bu oldu. Beytülmalı hep koruduk hep himaye ettik. Talimatla iş yapmam. 

Amerikan Üniversitelerindeki Filistin olayı ne, neler oluyor? Amerikan Üniversitelerindeki Filistin olayı ne, neler oluyor? Haberi Görüntüle

"BİZ KENDİMİZDEN EMİNİZ"

Bir de 1994 öncesi tapu kayıtlarına bakmak lazım. Yani belediye başkanı seçilmeden önce neyi vardı başkan olduktan sonra neyi vardı buna bakmak lazım. Hatta yakınlarına, bütün aileye, en yakınında olanların mal varlığına bakmak lazım. Dolayısıyla birkaç gündür bir tas suda fırtına kopartıyorlar sanki yangından mal kaçırıyormuşuz gibi. Biz kendimizden eminiz. Altınok 20 yıl görev yaptı. Benim hanımım, çocuklarım 20 yıldır makam aracına binmemiştir. Binenlere bir şey demiyorum saygı duyuyorum. Diğer taraftan da 20 yıldır görev yaptım belediyeden ne otobüs, ne uçak, ne yol, ne seyahat, ne de aldığım bir kuruş para yoktur. Batmış bir belediye almışız, gayrimenkul zengini bir belediye bırakmışız. Çok borçlu bir belediye almışız, kasasında para olan, rekor yatırımlar yapmış bir belediye bırakmışız.

THY'den evcil hayvanı olanları sevindirecek hizmet: İstanbul Havalimanı'nda Pet Lounge kurulacak THY'den evcil hayvanı olanları sevindirecek hizmet: İstanbul Havalimanı'nda Pet Lounge... Haberi Görüntüle

MANSUR YAVAŞ'A ELEŞTİRİLER

Dolayısıyla bunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 2, 2,5 milyar para harcıyor. Bunun kaynağı nereden?

AK Parti döneminde, Büyükşehir Belediye bütçesinin yüzde 8'e yardımlara gidiyordu. Bunların hepsi elimizde. Yardımları yüzde 4'e düşürmüş. Bir kere yardım yapıyorum lafı ayıptır. Yardımlar, sosyal destekler bir proje değildir. Biz bunu yıllardır, yapıyoruz. Ne reklamını yaptık, ne duvarlara yazdık. Bir vatandaşımıza destekte bulunurken, bir kare fotoğraf bile yoktur. 

Bunu da kaptırmadık! O ilimizde bir vatandaş evinin çatısına Fiat Doblo park etti: İşte o anlar Bunu da kaptırmadık! O ilimizde bir vatandaş evinin çatısına Fiat... Haberi Görüntüle

"ŞİRKETİN BAŞINDA OLSAYDI BATIRIRDI"

Şu anki tabloya baktığımız zaman tam bir panik var. Eseri yok, hizmeti yok, projesi yok, projesi olmayan bir belediye başkanı. Daha doğrusu Sayın Yavaş'ı bir şirketin başına getirseydiniz tablo şuydu. 5 yılın sonunda bu şirket batmıştı. 300 milyar bütçe ortada yok. Büyükşehir'in şu an 20 milyar borcu var. Soruyorum iş adamlarının olduğu toplantılarda, Ankara'da borçlandığı kadar bir iş görüyor musunuz. Varsa bana söyleyin diyorum. Para yok ortada, demek ki kayıp kaçak çok fazla. Çalmayan daha çok hizmet yapar. Büyükşehir'de çok kayıp var, Büyükşehir Belediyesi batmıştır ve batırılmıştır. Büyükşehir Belediyesi özel bir şirket olsa batmıştı. Büyükşehir Belediye başkanı Ankara'yı geriye götürmüştür. 

Ölen 4 öldüren 14 yaşında! Kahramanmaraş'ta akılalmaz çocuk cinayeti! Ölen 4 öldüren 14 yaşında! Kahramanmaraş'ta akılalmaz çocuk cinayeti! Haberi Görüntüle

EMEKLİLERE MÜJDE

Ankaralı vekaleti verdiğinde ilk belediye meclisinde, bütün emeklilerimiz sınırsız her saat otobüslere, metroya, özel halk otobüslerine ve dolmuşlara binebilecek. Şu an 65 yaş üstü saat 10.00 ile 16.00 arası binebiliyor. Onun dışında binemiyor. Biz hızlıca otobüs sayımızı artıracağız. Emeklilerimiz başımızın tacı. 

Emeklilerimize her ay 5 bin TL vereceğiz. 15 Nisan'da hesaplarına yatıracağız. 400 lira et parası veriliyor, bunu 2500 liraya çıkartacağız. İsteyen vatandaşımız etini alsın, isteyen sütünü alsın. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading