Yandex Metrica

TÜİK Başkanı, Kılıçdaroğlu ile neden görüşmedi? İlk kez konuştu

TÜİK Başkanı, Kılıçdaroğlu ile neden görüşmedi? İlk kez konuştu

TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile kurumu siyasi tartışmaların bir parçası haline getirmemek için görüşmediğini ifade etti.

Gündem

23.01.2024, 18:32

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, Türkiye İstatistik Kurumu'nu ziyaret etmek istedi ancak görevliler kapıyı açmadı. Siyaset dünyası, Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e alınmamasını haftalarca konuşmuştu.

Yoğun dalga ve rip akıntısı! O şehirde denize girişler yasaklandı Yoğun dalga ve rip akıntısı! O şehirde denize girişler yasaklandı Haberi Görüntüle

'KURUMU SİYASİ TARTIŞMALARIN PARÇASI HALİNE GETİRMEK İSTEMEDİM'

TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer, konuyla ilgili Habertürk'e konuştu. TÜİK Başkanı Dinçer, kurumu aralık ayı içinde basına ve konunun uzmanlarına açmayı planladıklarını söyledi. Dinçer, enflasyonla ilgili verileri paylaşan ENAGrup yöneticisi Prof. Veysel Ulusoy ve ekibini de davet etmeyi planladıklarını söyledi. Dinçer, "Kendisiyle görüştüm. Zaman planlaması yapıyorduk. Sonra da ekonomi ve finans yazarlarını, uzmanları davet edecektik" dedi.

Son dakika... Beştepe'de önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi parti liderlerini kabul etti Son dakika... Beştepe'de önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi parti liderlerini... Haberi Görüntüle

"NİYETİM KURUMU DIŞA KAPATMAK DEĞİL"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşme talebinin bu çalışmalarını ertelemelerine neden olduğunu belirten Dinçer, şu ifadeleri kullandı; "Ben gerçekten hayatım boyunca hiç siyasetle uğraşmadım. Tüm hayatım akademi. Kurumu da siyasi tartışmaların parçası olmaması için korumaya çalıştım. Belki sonuçları farklı oldu. Ancak niyetim kurumu dışa kapatmak asla değildir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading