Yandex Metrica

Ticaret Bakanı Bolat Filistin Ekonomi Bakanı ile görüştü: 'Gazze'deki masum kardeşlerimizin haklarını korumaya devam edeceğiz'

Ticaret Bakanı Bolat Filistin Ekonomi Bakanı ile görüştü: 'Gazze'deki masum kardeşlerimizin haklarını korumaya devam edeceğiz'

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Filistin Ekonomi Bakanı el-Amur ile yaptığı görüşmede Filistinli bakana Türkiye olarak, başından bu yana Filistin hükümeti ve halkının yanında yer aldıklarını ifade ettiğini dile getirerek, "Gazze'deki masum kardeşlerimizin haklarını, hukukunu savunmak için başta Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanlığımız, Ticaret Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Kızılay olarak, yapılabilen çabaların azamisinin gerçekleştirildiğini ve bu çabaların en üst düzeyde devam edeceğini söyledim." dedi.

Gündem

10.04.2024, 14:32

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Filistin Ekonomi Bakanı Muhammed el-Amur ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yeni kurulan Filistin hükümetinde aldığı görevle ilgili olarak el-Amur'u tebrik ettiğini söyleyen Bakan Bolat, aynı zamanda bakanın şahsında tüm Filistinlilerin Ramazan Bayramı'nı da kutladı. 

Bakan Bolat, görüşmede Gazze'deki İsrail katliamının bir an önce durdurumlası gerektiğini ve Gazze'ye insani yardım konvoylarının girmesi gerektiğini vurguladığını belirterek el-Amur'a "Türkiye olarak, İsrail kalıcı ateşkesi kabul edinceye ve insani yardım konvoylarının Gazze'ye girişine izin verinceye kadar, dün alınan karar gereğince Türkiye'den İsrail'e gönderilmesine izin verilmeyecek bir ürün grubu listesi hazırladık. Bu durum Filistin toprakları üzerinde iş yapan Filistinli tüccarları da etkileyebilir ama asıl amacımız İsrail'in ateşkes ve insani yardım konvoylarına izin verme konusundaki uzlaşmaz tutumunu değiştirmesini sağlamak." dediğini aktardı.

Türkiye'nin en başından beri Filistin'in ve halkının yanında yer aldığını ifade eden Bakan Bolat, "Gazze'deki masum kardeşlerimizin haklarını, hukukunu savunmak için başta Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanlığımız, Ticaret Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Kızılay olarak, yapılabilen çabaların azamisinin gerçekleştirildiğini ve bu çabaların en üst düzeyde devam edeceğini söyledim." diye konuştu.

Son dakika... Heniyye: 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ı Kuvay-i Milliye'ye benzeten açıklaması Filistin halkı için övünç kaynağıdır' Son dakika... Heniyye: 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ı Kuvay-i Milliye'ye benzeten açıklaması... Haberi Görüntüle

EL-AMUR'DAN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Bakan Bolat, Filistin Milli Ekonomi Bakanı el-Amur'un da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve tüm Türk halkına Filistin davasına gösterdikleri büyük ilgi, destek ve samimi çabalar dolayısıyla teşekkür ettiğini belirterek "Başta Gazzeliler ve tüm Filistinliler olarak Türkiye'ye, Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ve hükümetimize şükranlarını sundular. Bakan el-Amur Türkiye'nin, İsrail karşısında Filistin'e en büyük destek sağlayan ülkelerin başında geldiğini ifade etti. Ülkemizin bazı ürünlerde İsrail'e yönelik kısıtlama kararı almasını desteklediklerini, bu kararla Türkiye'den Filistin tarafına ticaretin de etkilenebilecek olmasına karşın, bu kararın asıl hedefinin İsrail'in saldırganlığını durdurma, acil ateşkes ve Gazze'ye insani yardım konvoylarının geçişini sağlamanın hedeflendiğinin farkında olduklarını dile getirdiler ve bundan dolayı teşekkürlerini belirttiler." dedi.

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı John Bass'ı kabul etti Dışişleri Bakanı Fidan, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı John Bass'ı kabul... Haberi Görüntüle

DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN AÇIKLAMIŞTI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin İsrail'in Gazze Şeridi'ne havadan yardım girişimini engellediğini ve bu ülkeye karşı yeni tedbirler alınacağını söylemişti. Bakan Fidan, "Uluslararası Adalet Divanının İsrail'le ilgili aldığı bir ara karar var. Şimdiye kadar sessiz kalan Birlemiş Millerler Güvenlik Konseyi bile İsrail'in ateşkes ilan etmesine hükmetti. Buna rağmen İsrail saldırıları ramazan ayı boyunca devam etti. Bu insanlık dışı tutum Müslümanlar başta olmak üzere tüm dünya dünya kamuoyunun vicdanını yaralamaya devam etmektedir. 

Biz olayların başladığı ilk günden itibaren yaşananlara tepkisiz kalmadık. Sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde en doğru ve cesur tavrı takındık, Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk. Uluslararası toplumun ve İslam ülkelerinin İsrail'e karşı ortak bir tutum alması için çaba harcadık. Bu konuda da başarılı olduk. 

Bugün tüm dünya İsrail makamlarının adalet önünde hesap vereceği günü iple çekiyor. Tarihte ilk kez İsrail'i herkes kınıyor, işlediği suçları herkes lanetliyor. Ayrıca Gazze'deki kardeşlerimize insani yardım ulaştırmak için yoğun bir çaba harcıyoruz. Deniz ve hava yoluyla Gazze'ye ulaştırmak üzere Mısır'a ilettiğimiz yardımlarımız 42 bin tonu geçti. Bugün itibarıyla Gazze'ye en çok yardım gönderen ilk iki ülkeden biriyiz. Dokuzuncu yardım gemimiz yolda. 

Bildiğiniz üzere bir süredir Ürdün üzerinden de insani yardımlar paraşütlerle Gazze'ye ulaştırılmaktaydı. Biz de hava kuvvetlerimize ait kargo uçaklarıyla bu insani yardım operasyonuna dahil olma talebimizi iletmiştik. Ürdün makamlarınca olumlu karşılanan bu talebimizin İsrail tarafından reddedildiğini bugün öğrendik. İsrail'in açlıkla boğuşan Gazzelilere havadan yardım girişimimizi engellemesinin hiçbir bahanesi olamaz. 

Bu durum karşısında biz de İsrail'e yönelik bir dizi yeni tedbir almayı kararlaştırdık. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanan bu tedbirler gecikmeksizin adım adım hayata geçirilecektir. Bu redbirler ilgili kurumlarımız tarafından kamuoyuyla paylaşılacaktır. İsrail ateşkes ilan edene kadar ve insani yardımların Gazze'ye kesintisiz biçimde ulaşmasına izin verene kadar bu tedbirlerimiz devam edecektir." demişti. 

Atış poligonunda doktor neden intihar etti? Doktor Bitcoin yüzünden mi intihar etti? Atış poligonunda doktor neden intihar etti? Doktor Bitcoin yüzünden mi... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE GAZZE'YE YARDIMDA İLK SIRADA

İsrail Savunma Bakanlığına bağlı Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinatörlüğünün (COGAT) güncellediği verilere göre Türkiye, İsrail'in tüm engellemelerine rağmen yüzde 26'lık insani yardım oranıyla BAE'yle birinciliği paylaştı. Türkiye, daha önce yüzde 23'le ikinci sırada bulunuyordu. Türkiye böylece yardım oranını artırarak BAE'nin yardım oranını yakalamış oldu. Türkiye ve BAE'yi Suudi Arabistan yüzde 15'lik insani yardım oranıyla takip ediyor. Suudi Arabistan'ın ardından ise yüzde 7 ile Katar geliyor. Türkiye'nin sağlıkla ilgili yardımları da devam ediyor. Gazze Şeridi'ne girimesine izin verilen toplam 74 ambulansın 7'si Türkiye tarafından bağışlandı. Türkiye, Mısır ve BAE koordinasyonunda 3 bin 204 hasta ve yaralının yanlarında 725 refakatçiyle ülke dışında tedavi edilmek üzere Gazze Şeridi'nden tahliye edilmesine önayak oldu. 

Zeynep Bastık konseri bedava mı, Üsküdar'da mı olacak? Zeynep Bastık konseri saat kaçta başlayacak, bilet alınacak mı? Zeynep Bastık konseri bedava mı, Üsküdar'da mı olacak? Zeynep Bastık... Haberi Görüntüle

İSRAİL'E GETİRİLEN TİCARET KISITLAMASI

Ticaret Bakanlığı, İsrail'le ihracata kısıtlama getirildiğini duyurmuştu. Kısıtlama kapsamında 54 ürün grubu yer alıyor. Bu ürün grupları şöyle:

Alüminyum Profiller, Alüminyum Teller, Boyalar, Bakır Profiller, Çubuklar ve Teller, Beton Mikserleri, Çelik Borular Ve Bağlantı Parçaları, Çelik Filmaşin, Çelik Kaplar ve Depolar, Çelik Köprü Aksamı, Çelik Kuleler, Çelik Profiller, Çimento, Çimentodan, Betondan veya Suni Taştan İnşaat için Bloklar ve Levhalar, Demir Çelikten Tüm İnşaat Malzemeleri, Demir-Çelik Tüm Teller, Ekskavatörler, Elektrik Kabloları, Elektrik Panoları, Fayanslar, Fiberoptik Kablolar ve Elektrik İletkenleri, Forkliftler, Granit, Halat ve Kablolar, Hırdavat Ürünleri, Hidrolik Yağlar, İnşaat Demiri, İnşaat Makinaları, İnşaat Yalıtım Malzemeleri, İnşaatta Kullanılan Camlar, Kimyasal Bileşikler, Kimyasal Gübreler, Klinker, Kovalar, Kepçeler, Kürekler, Kıskaçlar ve Kancalar, Kükürt, Madeni Yağlar, Makaralı Zincirler, Mermer, Metal İşleme Makinaları, Metallerin İşlenmesinde Kullanılan Kimyasallar, Mineral Gübreler, Motor Yağları, Paletler, Plastik Borular, Sandviç Paneller, Seramikler, Solvent Boyalar, Tel Çekme Makinaları, Testere Makinaları, Tuğlalar, Uçak Benzini ve Jet Yakıtı, Vernikler, Vinçler, Yapıştırıcılar ve Tutkallar, Yassı Çelik Ürünleri.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading