Yandex Metrica

THY'nin Avrupa liderliği Alman ve Fransız medyasında

THY'nin Avrupa liderliği Alman ve Fransız medyasında

Türk Hava Yolları küresel pandeminin etkilerini çabuk atlatarak Avrupa'da zirveye yerleşti. THY, Avrupa hava sahasında en çok uçuş gerçekleştiren şirket oldu.

Gündem

23.01.2024, 17:36

Türk Hava Yolları (THY) pandemiye rağmen yeni rekorlara imza atarak Avrupa'da ilk sırada yer aldı. 2021 yılının 5 ayında Avrupa hava sahasında en çok uçuş gerçekleştiren hava yolu olan THY, 25 Haziran'da 1065 uçuş ile salgının başlangıcından itibaren ilk kez bir günde 1000 uçuş (konma sayısı) barajını aşmayı başardı. 

Kovid salgını sonrası 2020 yılının ikinci çeyreğinde yolculu uçuşlar tamamen durma noktasına gelmiş ve hem yurt içi hem de uluslararası uçuşlarda havacılık tarihinde görülmemiş bir dönem yaşanmıştı. 2021 yılı itibarıyla dünya çapında artan aşı uygulamaları, seyahat kısıtlamalarının esnetilmesi ve yaz sezonunun başlangıcı ile hava yoluna olan seyahat talebi de normalleşmeye başladı. 

Türk Hava Yolları’nın salgın döneminde uyguladığı başarılı stratejisi sonuçlara olumlu yansırken 863 uçuş gerçekleştirilen 4 Haziran'dan sonra geçen 21 günlük sürede, günlük uçuş sayısı yüzde 23,4 oranında artmış oldu. THY, 1065 uçuş gerçekleştirdiği 25 Haziran'da, Türkiye'ye varış seferlerinde yüzde 75,3, Türkiye kalkışlı seferlerde ise yüzde 68,2 doluluk oranına ulaştı.

THY'nin bu başarısı Alman ve Fransız medyasında geniş yer buldu. Alman Presseportal adlı yayın organı, dünya havacılık verilerinin takip ve analizini yapan Center For Aviation (CAPA) verilerini hatırlatarak şunları yazdı: "Türk Hava Yolları pandemiye rağmen zirvede. 2020'de havacılık sektörü büyük darbe alsa da Türk Hava Yolları iyi bir mali yıl sonu geçirdi. CAPA'ya göre THY, pandemi sırasında Avrupa'nın en yoğun, dünyanın ise ilk 5 havayolu arasında yer aldı."

Fransızca yayın yapan Air Journal isimli haber sitesi de THY'nin ortaya koyduğu başarıyı sayfalarına taşıdı. THY'nin likiditeyi korumak, maliyetleri yönetilebilir bir seviyede tutmak ve 'yeni normale' uyum sağlamak için bir dizi 'çevik' önlem sayesinde pandemi sırasında iyi bir performans sergilediğini yazan Air Journal, THY'nin nisan ayında günlük 685 uçuşunun Lufthansa'nın iki katı olduğuna vurgu yaptı. Haberde 2020 yılında THY'nin yüzde 71'lik 'etkileyici' bir yük faktörü ile 28 milyon yolcu taşımayı başardığı da hatırlatıldı. 

Bu arada İstanbul Havalimanı da Mart 2021'de Avrupa'nın en iyi performans gösteren havalimanı oldu ve 616 kalkış-varış uçuşu ile adını listenin en başına yazdırdı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading