Yandex Metrica

Terör örgütü PKK/YPG'nin Lafarge yardımıyla inşa ettiği tüneller görüntülendi

Terör örgütü PKK/YPG'nin Lafarge yardımıyla inşa ettiği tüneller görüntülendi

Fransız çimento şirketi Lafarge'ın terör örgütleriyle kirli ilişkileri, ortaya çıkan yeni detaylarla daha da gün yüzüne çıkıyor. TRT Haber, Suriye'de bu yaptığı yardımlarla PKK/YPG tarafından inşa edilen terör tünellerinin olduğu bölgeye girdi.

Gündem

23.01.2024, 18:18

Barış Pınarı Harekatı'ndan sonra imha edilen yüzlerce kilometre uzunluğundaki tüneller, terör örgütünün Lafarge'dan aldığı yardımın büyüklüğünü gözler önüne sermekte.

Suriye'de Türkiye sınırında faaliyet göstermekte olan bir çimento devi; Lafarge, 2011 yılında başlayan iç savaşla beraber Suriye'deki faaliyetlerine devam etti.

Barış Pınarı Harekatı'na kadar YPG ile direkt olarak tahkimat amaçlı iş birliği yapan şirket, terör örgütünün askeri kapasitesini artırmak için çalışan bir sivil ortak haline geldi.

Fabrika belgeselinde yayınlanan belgeler, terör örgütü PKK/YPG'nın kazdığı terör tünellerinin üzerindeki Lafarge damgasını net bir şekilde ortaya koydu.

Tel Abyad'daki yaklaşık 150 kilometrelik tünel hattı, şehir merkezinden askeri üslere, oradan da Ayn-El Arus'a kadar uzanıyor.

Bu tünel gibi, onlarca daha tünelin temelini Fransız şirketi attı.

Tokat'ta yarın okullar tatil mi oldu 19 Nisan? Tokat'ta (Sulusaray, Artova, Yeşilyurt) yarın okul var mı, yok mu? Tokat'ta yarın okullar tatil mi oldu 19 Nisan? Tokat'ta (Sulusaray,... Haberi Görüntüle

“FRANSIZLARA BÖLGEDE ETKİ ALANI AÇACAK HER TERÖR ÖRGÜTÜ DESTEKLENİYOR”

Terör örgütüne ait sözde karargahların yapımında da yine La Farge'ın büyük katkısı bulundu.

Fransa'nın kendi çıkarları için bu şirket aracılığıyla terör örgütlerine yardım ettiğini ifade eden Tel Abyad Mahalli Meclis Başkanı Salih Hacı Abdullah, “İsim fark etmiyor. İster DEAŞ ister YPG… Fransızlara bölgede etki alanı açacak her terör örgütü destekleniyor.” diye konuştu.

Teröristle girilen kirli pazarlığın ortasında kalan siviller yıllarca bu terör tünellerinin yanı başında yaşadı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçekleştirdiği harekatlardan sonra terör tünelleri tek tek temizlendi. Çimento devinin fabrikası ise halen farklı bölgelerde teröre hizmet etmeye devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading