Yandex Metrica

Temmuz kira zammı yüzde kaç olacak? 2024 Temmuz'da kiraya en fazla ne kadar zam yapılacak?

Temmuz kira zammı yüzde kaç olacak? 2024 Temmuz'da kiraya en fazla ne kadar zam yapılacak?

2 senedir uygulanan konut kiralarında yüzde 25 zam sınırının sona ermesi bekleniyor. Temmuz ayından kira yenileme günü gelen ev sahipleri ve kiracılar kiraya yüzde kaç zam yapılacağını merak ediyor. Kiranın belirlenmesi için enflasyon rakamlarına bakılacak. 2 Temmuz'dan itibaren kira zamları 12 aylık TÜFE'ye göre yapılacak. Temmuz 2024 kira zammı için son enflasyon verileri dikkate alınacak.

Gündem

22.05.2024, 12:05

Ev sahipleri ve kiracılar kirada yüzde 25 zam sınırının kalkıp kalkmayacağı sorusuna yanıt arıyordu. Bu soruya yanıt Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi. Bakan Şimşek katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada "Kirada yüzde 25 sınırının devam etmesi için bir sebep görmüyorum, çok büyük ihtimalle devam etmez." dedi. Bu açıklamanın ardından ev sahipleri ve kiracılar Temmuz kira zammı yüzde kaç olacak? 2024 Temmuz'da kiraya en fazla ne kadar zam yapılacak? sorularına yanıt aramaya başladı.

Hatay kurban kesim ve satış yerleri nereler 2024? Hatay kurban kesim ve satış yerleri nereler 2024? Haberi Görüntüle

TEMMUZ KİR ZAMMI EN FAZLA YÜZDE KAÇ OLUR?

Temmuz kira zammı için gözler enflasyon rakamlarında olacak. Bir kez daha kira zamlarının belirlenmesi için enflasyon baz alınacak. 2 Temmuz itibariyle kira zammında enflasyon dönemi başlaycak. 2 Temmuz'da tüm ev sahipleri zam yapamayacak. Kira zammı yılda bir kez yapılır ve kira yenileme dönemi gelmeden kiracılara zam yapılmaz. Kira zamları  ‘sözleşme yenileme döneminde’ yapılır. Sözleşme yenileme zamanı Eylül'de ise kira zammı da Eylül'de yapılır. 

Erdoğan'dan Danimarka Başbakanı Frederiksen'e yönelik saldırıya kınama! Erdoğan'dan Danimarka Başbakanı Frederiksen'e yönelik saldırıya kınama! Haberi Görüntüle

2024 TEMMUZ'DA KİRAYA EN FAZLA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Temmuz ayından itibaren kira zam sınırının sona ermesiyle zam oranları TÜFE 12 ay ortalamasına göre belirlenecek.

Bahçeli: Asıl hedef Türkiye'dir Bahçeli: Asıl hedef Türkiye'dir Haberi Görüntüle

KİRADA YÜZDE 25 ZAM SINIRI KALKTI MI?

Bakan Şimşek kira zam sınırına dair yaptığı açıklamada "Devam etmesi için ben bir sebep görmüyorum, etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla bu yönde de yani devam etmesi yönünde bir çalışma yok. Zaten o düzenleme bir süreliğine yapılmıştı. Ben hükümetimiz adına verilmemiş bir karar üzerine yorum yapamam ama çok büyük ihtimalle devam etmeyeceğini düşünüyorum" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading