Yandex Metrica

Sürücüler dikkat! Kağıt tutanak tarih oluyor: e-Devlet’ten yeni hizmet

Sürücüler dikkat! Kağıt tutanak tarih oluyor: e-Devlet’ten yeni hizmet

Kağıt tutanak artık tarih oluyor. e-Devlet uygulamasına gelen yeni özellikle, trafik kazalarında matbu evraka gerek kalmadan cep telefonlarından tutanak oluşturabilecek.

Gündem

23.05.2024, 12:59

e-Devlet uygulamasına milyonlarca araç sürücüsünü ilgilendiren yeni bir hizmet getirildi. Yeni hizmetle birlikte kağıt tutanak artık tarihe karışıyor.

Bilindiği üzere maddi hasarlı trafik kazalarının ardından sürücüler tarafından tutanak tutulması gerekiyor. Kendi aralarında anlaşan sürücüler, trafik polisine gerek olmadan kendileri de tutanak tutabiliyorlar.

e-Devlet uygulamasına eklenen yeni özellikle birlikte artık matbu evraka gerek olmayacak. Tutanaklar cep telefonundan tutulabilecek. Bu yenilikle birlikte sürücüleri zamandan tasarruf edebilecek.

MEB'den son dakika duyurusu: Öğretmen ataması mülakat yerleri açıklandı! MEB'den son dakika duyurusu: Öğretmen ataması mülakat yerleri açıklandı! Haberi Görüntüle

NASIL İŞLEM YAPILIYOR?

E-Devlet mobil uygulamasında "kaza tespit" araması yapıldığında kaza tutanağı sekmesi çıkıyor. Bu sekmeye tıklandığında, kullanıcılar tutanak işlemlerine yönlendiriliyor. Şartları kabul edip devam edildiğinde, "yeni tutanak oluştur" seçeneği sunuluyor. Kullanıcılar, yeni bir tutanak oluşturabilecekleri gibi, kazanın tarafı olarak mevcut bir tutanağa da dahil olabiliyor.

İspanya, Türkiye ile imzaları atmak için dakika sayıyor: Zirve çok başarılı geçecek İspanya, Türkiye ile imzaları atmak için dakika sayıyor: Zirve çok... Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCEKİ TUTANAKLARA ERİŞEBİLMEK MÜMKÜN

Sürücüler, uygulama üzerinden araç ve kimlik bilgilerininin yanı sıra kazanın konumunu tutanağa ekleyebiliyor. Ayrıca, daha önce tutulan tüm tutanaklara da mobil uygulama üzerinden erişilebiliyor. Tüm bunları yapabilmek için ise e-Devlet uygulamasının güncellenmesi gerekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading