Yandex Metrica

Starlink uyduları Türkiye semalarında görüldü: Hayret ve şaşkınlıkla izledik

Starlink uyduları Türkiye semalarında görüldü: Hayret ve şaşkınlıkla izledik

Elon Musk'ın roket, uydu ve uzay mekiği şirketi SpaceX'in Starlink uydularının geçişi Türkiye semalarından da görüntülendi.

Gündem

23.01.2024, 19:51

Türkiye'nin birçok şehrinde akşam 19.30 sıralarında gökyüzünde ortaya çıkan ışıklar merak uyandırdı. 5 dakika boyunca gökyüzünde görünen Starlink uydularını gören vatandaşlar cep telefonlarına sarılarak o anları kaydetti.

15 Temmuz Köprüsü'nü kapatıp SMA eylemi yapmıştı: O şahıs tahliye edildi! 15 Temmuz Köprüsü'nü kapatıp SMA eylemi yapmıştı: O şahıs tahliye... Haberi Görüntüle

'HAYRET VE ŞAŞKINLIKLA İZLEDİK'

Erciş ilçesinde gökyüzünde sıralı şekilde tren vagonları gibi ilerleyen ışıklar görenleri hayrete düşürdü. Işıkları gören Saim Kendir, Erciş’te sahilde çocukları parka getirdiğini belirterek, "Çocuklarla gökyüzüne baktığımızda sıralı bir şekilde ışıkların gittiğini gördük hayret ve şaşkınlıkla seyrettik. Sonuna kadar da izledik gökyüzünde görüntü belirdikten sonra yavaş yavaş göz önünden kaybolup gitti" dedi. Hayrunnisa Kendir ise "Bugün biz gökyüzüne baktık, ben buldum. Yukarıya baktığımızda sürüyle yıldız gördük, hem hiç sıralarından ayrılmadılar çok fazla şaşırmıştık şu tarafa doğru gittiler" diye konuştu.

İki ilde orman yangını: Havadan ve karadan müdahale başladı İki ilde orman yangını: Havadan ve karadan müdahale başladı Haberi Görüntüle

STARLİNK UYDULARINA AİT OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Elazığlı vatandaşların gökyüzünde gördükleri ışıklı cisimler şaşkınlığa neden oldu. Işıkların, Elon Musk'ın kurucusu ve CEO'su olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in uzaya gönderdiği Starlink uydularına ait olduğu öğrenildi. Vatandaşlar o anları cep telefonları ile görüntüledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading