Yandex Metrica

Sözcü ve Cumhuriyet, Anadolu'yu vatan yapmış tarikatları FETÖ ile bir tuttu!

Ayasofya'nın açılmasını 'felaket' olarak gören zihniyet, Anadolu topraklarını bu millete 'vatan' yapmış kadim tarikatları CIA projesi FETÖ ile bir tuttu.

Gündem

30.01.2024, 00:08

Tek parti dönemine özlem duyan bazı kesimlerin, bu toprakların kültürel hafızasını yok etmeye yönelik girişimleri sürüyor. Anadolu'yu bin yıldır Türk yurdu haline getirmiş manevi değerlere öfke kusan, aynı zamanda kadim değerlerden nefret eden müstemleke zihniyeti, İslami kavram ve sembollere ilişkin kinlerini yine açığa vurdu. Yasakçılığın bahanesi bu kez, 15 Temmuz ihanetinde emperyalist aklın kukla olarak kullandığı Fetullahçı Terör Örgütü oldu. 

Dayatmacı seküler-laik zihin yapısının Türkiye'deki temsilcileri konumundaki Sözcü ve Cumhuriyet gazeteleri, FETÖ'nün yıllardır bilinçli olarak kirletmek istediği kavramlar üzerinden İslami değerlere saldırdı. Sapkın örgütün tarikatlarla bir ilgisi olmamasına rağmen Fetullah Gülen'i 'tarikat lideri' ilan eden bu gazeteler, kökleri bin yılı aşan ve silsile yoluyla bu toprakların manevi iklimine ruh veren kişilikleri hedef aldı. 

Icardi ile Wanda Nara barıştı mı? Icardi'den şaşırtan hamle geldi! Icardi ile Wanda Nara barıştı mı? Icardi'den şaşırtan hamle geldi! Haberi Görüntüle

ÖNCE SÖZCÜ SONRA CUMHURİYET

Ayasofya'nın ibadete açılmasını '2020 yılı felaketleri' arasında göstermiş Sözcü gazetesi, 15 Temmuz'un yıldönümünde şu manşetle çıktı: "Halen faaliyette olan cemaat ve tarikatlar kapatılsın."

Sözcü'nün yaptığı çağrıya destek veren Cumhuriyet gazetesi ise bugün yayınladığı manşet haberinde 'tarikat ve cemaat tehlikesine' dikkat çekerek, "Bin FETÖ geliyor" dedi ve altbaşlığa şunu ekledi: Tek yol laiklik!

Okuyuculara "28 Şubat'ın ruhu canlandı" dedirten haberinde Cumhuriyet, Prof. Şahin Filiz'in ağzından şu satırlara yer verdi: "Cumhuriyet devrimleri hedef alındığı için tarikat ve cemaatler semirdi. İslam'ı laiklikle çatıştırmak mümkün değil. İnsanca yaşam laiklikle mümkün."

İslami kaidelere uymanın 'insanlık dışı olduğu' anlamına gelen bu ifadelere Prof. İbrahim Maraş da destek verdi: "IŞİD ve Taliban gibi örgütlerin zihin kodları Türkiye'de ciddi olarak propaganda ediliyor. Paralel devlet yapılanması gibi paralel bir dini yapılanma oluşturulmaya çalışılıyor."

Teröristlere pençe vuruldu kilit kapanıyor!  Milli Savunma Bakanı tarihi ilk kez açıkladı: Operasyonlar ne zaman bitecek? Teröristlere pençe vuruldu kilit kapanıyor! Milli Savunma Bakanı tarihi ilk... Haberi Görüntüle

'O KAFA' NİTELİKLİ EĞİTİME MUHTAÇ

Cami cemaati ve tarikatlar konusunda derin bir cehalet içinde olduğu gözlenen Sözcü ve Cumhuriyet ekibinin Mevlana Celaleddin Rumî, Hoca Ahmed Yesevî, Hacı Bektaş-ı Velî, Bahauddin Nakşibendî, Abdulkadir Geylanî ya da Yunus Emre'ye dair ne tür hisler içerisinde bulunduğu merak konusu. 

İnsanın içe dönük serüvenini ve hakikate yolculuğunu belli disiplinlere bağlayan tasavvuf önderleri, Anadolu'nun Müslümanlaşması ve gerçek bir vatan haline dönüşmesi sürecinde en önemli rolü oynadı. 

Kökleri 1000 yıl öncesine uzanan, fikrî serüvenleri kayıt altında bulunan ve silsile yoluyla takip edilebilen kadim tarikatlarla, bir CIA projesi olan FETÖ'nün bir tutulması ancak yasakçı 28 Şubat kafasının imza atabileceği türden gazetecilik skandallarının son örneği oldu. 

Bakan Kacır'dan TÜRKSAT 6A açıklaması: Test yörüngesine yerleşti! Bakan Kacır'dan TÜRKSAT 6A açıklaması: Test yörüngesine yerleşti! Haberi Görüntüle

MASON LOCALARI DA KAPATILSIN MI?

Sözcü ve Cumhuriyet ekibinin, şayet 'dinler tarihi' konusundaki eğitim eksikliklerini gidermezlerse, 28 Şubat sürecinin Ertuğrul Özkök yönetimindeki Hürriyet haberiyle benzer hezeyanlara imza atmasına kesin gözüyle bakılıyor: "Bu yıl da Hac mevsimi Kurban Bayramı'na denk geldi!"

Cehaletlerini açığa vuran bu gazetelerin skandalını gören pek çok okuyucu şimdi şu soruyu soruyor: Sözcü ve Cumhuriyet gazeteleri, bu topraklarda varlığını 250 yıldır gizli ya da açık biçimde sürdüren Mason localarının da kapatılmasını istiyor mu?

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading