Yandex Metrica

Sitede Ara

Sosyal medyaya düzenleme geliyor

Sosyal medyaya düzenleme geliyor

Hükümet sosyal medya yalanlarına karşı harekete geçiyor. Sahte hesaplar ve sosyal medya ajanslarının yaydığı yalan bilgilere karşı düzenleme yolda. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'a göre yalanla mücadele terörle mücadele kadar önemli.

Gündem

23.01.2024, 17:40

Hükümet giderek daha büyük bir operasyon alanı haline gelen sosyal medya için harekete geçti. Yalan haberlerle toplumsal provokasyonlara neden olanlara karşı yeni düzenleme yolda. 

Bugün 9 Eylül İzmir'de otobüsler bedava mı? ESHOT otobüs, metro bugün ücretsiz mi? Bugün 9 Eylül İzmir'de otobüsler bedava mı? ESHOT otobüs, metro... Haberi Görüntüle

AB ÜLKELERİNDE CİDDİ YASAL DÜZENLEMELER VAR

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği sosyal medya platformlarındaki dezenformasyona karşı çalışma başlattıklarını duyurdu.

 Avrupa Birliği'nin dezenformasyonla mücadeleye verdiği öneme vurgu yapan Ünal, hem Almanya'da hem diğer ülkelerde dezenformasyonla mücadele anlamında yapılmış önemli yasal düzenlemeler olduğunun altını çizdi: '' Biz de AB'nin dezenformasyon ile mücadele anlamında yürüttüğü çalışmaların yasal zeminini inceliyoruz. Dezenformasyonla mücadeleye ilişkin bir yasal düzenleme kaçınılmaz" 

İstismardan dolayı ölen Sıla bebeğin annesinin kan donduran ifadesi ortaya çıktı: Bezindeki kanı gördüm! İstismardan dolayı ölen Sıla bebeğin annesinin kan donduran ifadesi ortaya... Haberi Görüntüle

''YALANLA MÜCADELE TERÖRLE MÜCADELE KADAR ÖNEMLİ''

Mahir Ünal AB'nin internet ortamına ilişkin iki temel kırmızı çizgisi olduğuna dikkat çekti, yalanla mücadelenin terörle mücadele kadar önemli olduğunu söyledi. 

"Bunlar terörle mücadele ve dezenformasyonla mücadele. Dezenformasyonla mücadele, terörle mücadele kadar önemli. Çünkü biz terörü silahlı şiddete dayalı bir yapı olarak anlayamayız. Terörün ortak amacı kaos oluşturmak, 'düzen' fikrini ortadan kaldırmaktır. Bugün dezenformasyon dediğimiz ve inşa edilmiş sahte gerçeklik üzerinden toplumlar üzerinde çok ciddi anlamda bir algı operasyonu yapılıyor. O yüzden AB bu dezenformasyonla mücadeleye çok büyük bir önem atfediyor. Bu yönde de hem Almanya'da hem diğer ülkelerde dezenformasyonla mücadele anlamında yapılmış önemli yasal düzenlemeler var. Sosyal medya yalanları, sosyal medyada oluşturulmak istenen sahte gerçeklikle ilgili ciddi düzenlemelere gidiyor"


''DEZENFORMASYON BİR TERÖR BİÇİMİ''
Daha önce çıkarılan sosyal medya düzenlemesini hatırlatan Ünal, 'Gelmeyecekler, temsilcilik açmayacaklar' denilen bütün sosyal medya platformlarının Türkiye’de temsilciliklerini açtıklarını hatırlattı.Twiter ve diğer platformların kendilerini tarafsız platformlar olarak nitelendirdiklerini söyleyen Ünal,  ''bu tarafsız platformlarda paylaşılan yalan haberlerin de orada oluşturulan dezenformasyonun ortaya koyduğu bir terör biçimi var. Ve bununla bütün dünya mücadele ediyor.'' ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''Katarlı öğrenciler üniversiteye sınavsız girecek'' yalanını anımsatan Mahir Ünal,  ''Bir yalan haber ortaya atılıyor ve sınava girecek bütün öğrencilerin psikolojisini etkileyecek bir algı operasyonu yapılıyor. Bununla mücadele etmek durumundayız.''dedi. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading