Yandex Metrica

Son dakika: TUSAŞ Genel Müdürü açıkladı: Hürkuş uçağımızı yurtdışına ihraç ettik

Son dakika: TUSAŞ Genel Müdürü açıkladı: Hürkuş uçağımızı yurtdışına ihraç ettik

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, 10 yıllık çalışma sonunda yerli ve milli olarak ürettikleri HÜRKUŞ uçağının yurtdışına ihraç edildiğini açıkladı.

Gündem

23.03.2024, 08:45

Son dakika bilgisine göre, CNNTürk televizyonunda Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılarak projeler hakkında bilgi veren Kotil, HÜRKUŞ'un son geliştirilen versiyonu Hava Yer Entegrasyon Uçağının (HYEU) yurdışına ihracı için anlaşma imzalandığını söyledi. HÜRKUŞ'un satışıyla birlikte Türkiye, tarihinde ilk kez kendi tasarlayıp ürettiği bir savaş uçağını yurtdışına pazarlamış oldu.

Cehennem filmi oyuncuları kim, nerede çekildi? Cehennem filmi konusu ne, neyi anlatıyor? Cehennem filmi oyuncuları kim, nerede çekildi? Cehennem filmi konusu ne,... Haberi Görüntüle

HÜRJET DE MALEZYA YOLUNDA

HÜRKUŞ'un ihraç edildiği ülkeyi ve satış rakamını açıklamayan Kotil, bu uçak dışında önümüzdeki yıl gökyüzüyle buluşması beklenen yerli HÜRJET'i de Malezya'ya satma aşamasında oldukları bilgisini verdi. Bu ülkede katıldıkları ihaleden umutlu olduğunu ifade eden Kotil, "İhaleyi büyük bir ihtimalle kazanacağız" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading