Yandex Metrica
SON DAKİKA
Son dakika: The Last of Us dizisi gerçek oluyor! Bu mantar türü insanlar arasında hızla yayılıyor! Ölüm oranı yüzde 30

Son dakika: The Last of Us dizisi gerçek oluyor! Bu mantar türü insanlar arasında hızla yayılıyor! Ölüm oranı yüzde 30

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) geçtiğimiz gün yaptığı açıklama endişe yarattı. Ölümcül ve ilacadirençli bir mantarın uzun süreli bakım hastanelerinde ve diğer sağlık tesislerinde "endişe verici bir hızla" yayıldığını duyurdu. Bu olay sonrası akıllara The Last of Us dizisi gerçek mi oluyor sorusu geldi. Detaylar haberimizde...

Gündem

09.03.2024, 19:00

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin verileri doğrultusunda,'Candida auris' olarak bilinen mantar enfeksiyonları, 2019 yılında 476 vakadan 2021 yılında 1.471'e çıktı.

Mantarı taşıyan fakat enfekte olmayan insanların sayısı aynı zaman diliminde neredeyse dört katına çıkarak 1.077'den 4.040'a kadar yükseldi. Verilere göre, vaka sayısın artmaya devam ediyor ve antibiyotiğe dirençli suşların ortaya çıktığını gösteriyor.

6, 7, 8 Mart Antalya'da okullar tatil mi? Çarşamba günü... Haberi Görüntüle

ÖLÜM ORANI YÜKSEK!

Bilim insanları mantarın, bağışıklık sistemleri güçlü, sağlıklı insanlar için bir tehdit olmadığına inanıyor.

Ancak solunum cihazına bağlı hastalar ve kemoterapi gören kanser hastaları gibi tıbbi olarak daha hassas kişiler ciddi risk altında.

Mantar nedeni ile septisemi (kan dolaşımı enfeksiyonu) geliştiren hastaların yüzde 30 ila 70'inin hayatını kaybettiği öldüğü tahmin ediliyor.

Fenerbahçeli futbolcular ceza alacak mı, ne olacak? Osayi Samuel, Michy... Haberi Görüntüle

Antalya 31 Mart yerel seçim anketi | Antalya'da AK Parti... Haberi Görüntüle

THE LAST OF US DİZİSİNE BENZİYOR

Mikrobiyolog Arturo Casadevall, iklim değişikliği veya küresel ısınmanın hastalıkları da beraberinde getirdiğini söyleyerek, "Çevre şartları değiştikçe virüs ve mantar gibi canlılar insan vücudunda hayatta kalabilmek için yeni şartlara uyum sağlıyor" kaydetti.

ABD'den Mantar hastalığı ile ilgili yapılan uyarının son dönemlerin popüler dizisi 'The Last Of Us' ile dramatik şekilde benzerlikler içermesi Casadevall'ın  şaka ile karışık bir şekilde insanların endişelerini gidermek için bir açıklamaya mecbur bıraktı. İşte o açıklama;

"Söz konusu mantarın insanların zombiye dönüşmesine neden olmadığını bildirmekten memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading