Yandex Metrica

Son dakika: Sokak hayvanlarını zehirli etlerle öldürün çağrısı yapmıştı! Yıldız Tilbe'nin başı büyük belada

Son dakika: Sokak hayvanlarını zehirli etlerle öldürün çağrısı yapmıştı! Yıldız Tilbe'nin başı büyük belada

Twitter'da 'katliam çağrısı' yapar gibi sokak hayvanlarını zehirli etlerle zehirleme çağrısında bulunan Yıldız Tilbe'ye suç duyurusu yapıldı. Suç duyurusunda, ünlü şarkıcının toplumun huzur ve sükununu bozacak davranışlara sebebiyet verdiği ifade edildi.

Gündem

16.03.2024, 10:06

Resmi Twitter hesaplarından sokak hayvanlarına ilişkin zehirli etlerle öldürülmeleri gerektiğini savunan şarkıcı Yıldız Tilbe, bu sözleri nedeniyle Türkiye'nin tepkisini çekmişti. 

Tepkiler çığ gibi büyüyünce özür dileyen Tilbe'ye karşı öfkeler dinmedi.

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi Sorumlusu Avukat Yasemin Babayiğit, sosyal medya paylaşımıyla ilgili ünlü şarkıcıya suç duyurusunda bulundu.

Tanju Özcan'ın eşi Meral Özcan kimdir? Meral Özcan Bolu Belediyesi'ni neden protesto etti? Tanju Özcan'ın eşi Meral Özcan kimdir? Meral Özcan Bolu Belediyesi'ni... Haberi Görüntüle

'KATLİAM TARİFİ' NİTELİĞİNDE NEFRET SÖYLEMİ

Şikayet dilekçesinde, “Akıl veya mantık ile izah edilemeyecek, sokaklarda yaşama savaşı veren sokak hayvanlarını hedef gösteren, onların nasıl öldürüleceğine ilişkin tabiri caizse ‘katliam tarifi’ niteliğindeki nefret söylemleri kamuoyunda ve sosyal medyada adeta infiale sebebiyet vermiştir” denildi.

Tilbe'nin paylaşımlarında önerdiği ‘zehirleyerek itlaf’ tarifine destek veren, hayvanların öldürülmesi için ücretsiz zehir tedarik edebileceğini belirten potansiyel hayvan katillerinin türediği belirtildi.

Dilekçede Yıldız Tilbe’nin sağlıklı bir düşüncenin ürünü olmadığı açık olan bu sözcükleri masum ve korumasız canlıların zehirlenerek öldürülmesi gerektiğini işaret eden paylaşımları ile toplumun huzur ve sükununu bozduğu, hayvan severler ve sevmeyenler arasında çıkan tartışma ile toplum güvenliğini tehdit etmesine sebebiyet verebileceği, kanunda suç ve yasak olarak tanımlanan bu eylemlere yönlendirdiği gözetildiğinde, esasen kısıtlanarak vesayet altına alınması gerekip gerekmediğinin tespiti istendi.

23 Nisan okullar tatil mi? 2024 Üniversite ve liseler açık mı olacak? 23 Nisan okullar tatil mi? 2024 Üniversite ve liseler açık... Haberi Görüntüle

'TAM TEŞEKKÜLLÜ RUH VE SİNİR HASTALIKLARI BİRİMİNE SEVKİ YAPILMALI'

Savcılığın Yıldız Tilbe’nin kısıtlaması talebiyle ivedilikle vesayet mahkemesine gönderilmesini isteyen Babayiğit, tam teşekküllü bir ruh ve sinir hastalıkları birimine sevki ile akıl sağlığı ve uyuşturucu/uyarıcı madde kullanıp kullanmadığı hususlarının tespitinin yapılmasını savcılıktan talep etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading