Yandex Metrica

Son dakika: İsveç'ten NATO'ya üyelik açıklaması! 'Türkiye ile yaptığımız anlaşmaya uyacağız'

Son dakika: İsveç'ten NATO'ya üyelik açıklaması! 'Türkiye ile yaptığımız anlaşmaya uyacağız'

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson NATO'ya başvuru konusunda yaptığı açıklamada, İsveç'in NATO'ya girmesi için Türkiye ile yapılan anlaşmaya uyacaklarını belirtti.

Gündem

23.01.2024, 19:41

İspanya'nın başkenti Madrid'deki NATO Liderler Zirvesi'nde Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında NATO üyeliği için üçlü mutabakat zaptı imzalanmıştı. 

Sıcaklıklar arttıkça artıyor! Meteorolojiden 10 il için sarı kodlu uyarı: İşte 16 Temmuz hava durumu raporu... Sıcaklıklar arttıkça artıyor! Meteorolojiden 10 il için sarı kodlu uyarı:... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE İLE YAPILAN ANLAŞMAYA UYACAĞIZ'

Düzenlenen basın toplantısında konuyla alakalı konuşan İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, İsveç'in NATO'ya üye olması için Türkiye ile yapılan anlaşmaya uyacaklarını söyledi. 

Andersson açıklamasında, "Türkiye ile NATO üyeliği konusundaki mutabakat zabtının koşullarını yerine getireceğiz." ifadelerine yer verdi. 

Mike Schrama kimdir? Karsu kiminle evleniyor? Mike Schrama kimdir? Karsu kiminle evleniyor? Haberi Görüntüle

'KARARI İSVEÇ YASALARINA GÖRE ALDIK'

Diğer yandan dolandırıcılık sebebiyle İsveç'e kaçan Okan Kale isimli kişinin Türkiye tarafından iadesinin istendiğini belirten Andersson, "Bu karar İsveç ve uluslararası yasalara göre alındı ve biz bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz" sözlerini kaydetti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading