Yandex Metrica

Son dakika! Finlandiya NATO'ya giremiyor! 'Eylül'e kadar beklemek zorundayız'

Son dakika! Finlandiya NATO'ya giremiyor! 'Eylül'e kadar beklemek zorundayız'

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö yaptığı açıklamada, NATO başvurusu konusunda Türkiye ile yapılan görüşmelerin olumlu geçmediğini belirterek, eylül ayına kadar beklemek zorunda kalacaklarını bildirdi.

Gündem

23.01.2024, 19:26

Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaş sonucu Avrupa'da dengeler değişirken, olası saldırılardan korunmak isteyen İsveç ve Finlandiya tarafsızlık ilkelerini bozarak NATO'ya üyelik başvurusunda bulunacaklarını bildirmişti. 

Diğer yandan İskandinav ülkeleri NATO'ya girmek isterken Türkiye'nin vetosu ile karşılaştı. 

Geleceğin meslekleri açıklandı! Bu meslekler 10 yıl içinde ön plana çıkacak Geleceğin meslekleri açıklandı! Bu meslekler 10 yıl içinde ön plana... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE İKİ ÜLKENİN BAŞVURUSUNU VETO ETMİŞTİ

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik süreçleri, Türkiye tarafından teröre destek verdikleri gerekçesi ile veto edildi.

Avrupa'da son zamanların en çok konuşulan konularından olan NATO başvuruları için İsveç ve Finlandiya, Türkiye'ye heyetlerini göndererek veto engelini aşmaya çalıştı. 

23 Nisan'da borsa açık mı? Çocuk Bayramında Borsa İstanbul kapalı mı? 23 Nisan'da borsa açık mı? Çocuk Bayramında Borsa İstanbul kapalı... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN TALEPLERİ YERİNE GETİRİLMEDİ

Yapılan görüşmelerde bu iki ülkeden terörler aralarına mesafe koymaları, ülkelerinde terör propagandası yapan PKK kanallarını kapatmaları ve ülkelerinde barınan PKK'lı teröristlerin iadeleri talep edildi. 

Rönesans (RGYAS) ne zaman, hangi tarihte işlem görecek? Rönesans (RGYAS) ne zaman, hangi tarihte işlem görecek? Haberi Görüntüle

'NATO'YA GİREMİYORUZ'

Yapılan bir dizi görüşme sonrası ilk açıklama ise Finlandiya cephesinden geldi. 

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Türkiye ile müzakerelerde ilerleme kaydedilemediğini belirterek, ülkesinin muhtemelen eylül ayına kadar NATO'ya katılamayacağını söyledi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading