Yandex Metrica

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail-İran gerilimine ilişkin açıklama: Kalıcı çatışma riski var

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail-İran gerilimine ilişkin açıklama: Kalıcı çatışma riski var

Son dakika haberleri... Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail-İran arasındaki gerilime ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada ''İran-İsrail arasındaki gerilimin kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski bulunuyor. Tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz.'' denildi.

Gündem

19.04.2024, 17:32

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in İran'a düzenlediği saldırının ardından bir açıklama yayımladı. Bakanlık, gelişmelerin kalıcı bir çatışmaya dönüşme riskinin bulunduğunu belirterek her iki tarafı da itidalli olmaya çağırdı.

 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi; 

"İsrail'in Şam'daki İran Büyükelçiliği'ne yaptığı uluslararası hukuka aykırı saldırıyla başlayan gerilimin, son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski bulunmaktadır. Hadiseleri yakından takip etmekteyiz. Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz. Uluslararası toplumun önceliği, Gazze'deki katliamın durdurulması ve Filistin devletinin kurularak bölgemizde kalıcı barışın sağlanması olmalıdır."

Elif Vurgun kimdir? Cansu Taşkın'ın kardeşi Elif Vurgun ne iş yapıyor? Elif Vurgun kimdir? Cansu Taşkın'ın kardeşi Elif Vurgun ne iş... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

İran devlet televizyonu, İran Hava Kuvvetleri Üssü'ne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurmuştu. Amerikan medyası, ABD'li yetkililere dayandırarak geçtiği haberlerde İsrail'in İran'a yönelik saldırı düzenlediğini bildirmişti.

Suriye haber ajansı SANA'nın askeri kaynağa dayandırdığı haberinde de İsrail'in, ülkenin güney sınırlarında Suriye ordusunun hava savunma sistemlerinin bulunduğu birkaç noktaya roket saldırısı düzenlediği ileri sürülmüştü.

 

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading