Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika... Dışişleri Bakanlığından BMGK'deki Gazze karar tasarısına ilk yorum: 'Temennimiz, İsrail'in bu kararın gereklerini bir an evvel yerine getirmesidir

Son dakika... Dışişleri Bakanlığından BMGK'deki Gazze karar tasarısına ilk yorum: 'Temennimiz, İsrail'in bu kararın gereklerini bir an evvel yerine getirmesidir

Dışişleri Bakanlığından BMGK'deki Gazze tasarısının onaylanmasıyla ilgili olarak "Olumlu bir adım olarak görüyoruz. Temennimiz, İsrail'in bu kararın gereklerini bir an evvel yerine getirmesidir." değerlendirilmesi yapıldı.

Gündem

31.03.2024, 19:02

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli BMGK'deki Gazze tasarısının onaylanmasıyla ilgili olarak "Olumlu bir adım olarak görüyoruz. Temennimiz, İsrail'in bu kararın gereklerini bir an evvel yerine getirmesidir." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, BMGK'de kabul edilen ve Gazze'de acil ateşkes çağrısı yapan 2728 (2024) sayılı karar hakkındaki soruya yazılı yanıt verdi.

Keçeli, "BM Güvenlik Konseyi'nin, ramazan ayı boyunca Gazze'de acil ateşkes ilan edilmesini ve ayrıca Gazze'ye insani erişim sağlanmasını talep eden kararını olumlu bir adım olarak görüyoruz. Temennimiz, İsrail’in bu kararın gereklerini bir an evvel yerine getirmesidir." ifadelerini kullandı. Keçeli, Gazze’deki insani felaketin sona ermesi ve İsrail-Filistin meselesine kalıcı bir çözüm bulunabilmesi için uluslararası kamuoyunu İsrail’e karşı ortak bir tutum takınmaya çağırdı.

İbrahim Uslu kimdir? İsmailağa Cemaati yeni lideri kim oldu? İbrahim Uslu kimdir? İsmailağa Cemaati yeni lideri kim oldu? Haberi Görüntüle

BMGK'DEKİ OYLAMA

BMGK'de yapılan oylamada, Gazze'de kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese dönüşecek şekilde ramazanda acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı kabul edilmişti.

15 üyeli BMGK'de geçici üyeler Cezayir, Ekvator, Guyana, Japonya, Malta, Mozambik, Güney Kore, Sierra Leone, Slovenya ve İsviçre tarafından hazırlanan karar tasarısı oylanmıştı. Tasarı, 14 "evet" ve 1 "çekimser" oyla kabul edilmiş, ABD çekimser oy kullanmıştı.

 

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading