Yandex Metrica

Son dakika... Dışişleri Bakanı Fidan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan'la görüştü

Son dakika... Dışişleri Bakanı Fidan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan'la görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'la görüştü. 

Gündem

21.03.2024, 16:05

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'la görüştü. Bakan Fidan, Washington'da görüştüğü ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan'a, Gazze'de bir an önce ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye insani yardımın artırılması gerektiğini söyledi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Fidan, Sullivan'a, Gazze'de bir an önce ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye ulaşan insani yardımın artırılması gerektiğini bildirdi.

Kaçacak yer yok! MSB duyurdu: 17 terörist öldürüldü Kaçacak yer yok! MSB duyurdu: 17 terörist öldürüldü Haberi Görüntüle

UKRAYNA, SURİYE, IRAK, AZERBAYCAN...

Rusya-Ukrayna Savaşı'na da değinilen görüşmede savaşın daha fazla uzamaması ve sürecin "Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve siyasi bütünlüğü içinde" çözülmesi gerektiği belirtildi. Görüşmede ayrıca Türk tarafının Suriye'deki terör örgütleriyle mücadele konusunda kararlılığı vurgulandı ve bu konuda ABD'nin, müttefiklik ruhuna uygun hareket etmesi ve terör örgütü PKK'nın uzantılarıyla ilişkisini kesmesi gerektiği ifade edildi. Irak'taki siyasi istikrarın öneminin vurgulandığı görüşmede burada "yuvalanmış terör örgütleriyle" mücadele de ele alındı. Azerbaycan-Ermenistan barış sürecinin desteklendiğinin de aktarıldığı görüşmede, burada sağlanacak ilerlemenin Kafkasya'nın refahı için belirleyici olacağı ifade edildi.

E-Devlet araç eksper raporu nasıl sorgulanır? E-Devlet'ten araç ekspertiz raporu sorgulanır mı? E-Devlet araç eksper raporu nasıl sorgulanır? E-Devlet'ten araç ekspertiz raporu... Haberi Görüntüle

ABD SENATOSU DIŞ İLİŞKİLER BAKANI CARDIN İLE GÖRÜŞME

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Washington'da ABD Senatosu Dış İlişkiler Bakanı Benjamin Cardin ve Komite Üyesi Senatörlerle görüştü.

Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Bakan Fidan'ın Washington'da ABD Senatosu Dış İlişkiler Bakanı Cardin ve Komite Üyesi Senatörlerle bir araya geldiği belirtildi.

Dün gece de MİT Başkanı İbrahim Kalın ve CIA direktörü William Burns arasında bir görüşme gerçekleştirilmişti.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading