Yandex Metrica

Son dakika... DEM'li iki büyükşehir belediye hakkında inceleme: Mülkiye Müfettişleri görevlendirildi

Son dakika... DEM'li iki büyükşehir belediye hakkında inceleme: Mülkiye Müfettişleri görevlendirildi

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır belediye meclislerindeki iddialarla ilgili mülkiye müfettişleri görevlendirdi. Mardin Büyükşehir Belediye Mecliisnin açılışında İstiklal Marşı okutulmamış, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise Türk bayrağı kaldırılmıştı.

Gündem

26.04.2024, 22:56

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır belediye meclislerindeki iddialarla ilgili mülkiye müfettişleri görevlendirdi. Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında İstiklal Marşı okutulmamış, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise Türk bayrağı kaldırılmıştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır belediye meclislerindeki iddialarla ilgili mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini duyurdu. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında "İstiklal Marşı’nın okutulmadığına", Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise "Türk bayrağının kaldırıldığına" ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir." ifadelerini kullandı.

23 Nisan'da 29 ülkeden çocuklar Külliye'de buluşacak! Onur konuğu: Filistin! 23 Nisan'da 29 ülkeden çocuklar Külliye'de buluşacak! Onur konuğu: Filistin! Haberi Görüntüle

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi açılışında "İstiklal Marşı'nın okutulmadığı" iddialarına ilişkin soruşturma başlattığını bildirdi. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13 Nisan 2024 tarihli toplantısında, İstiklal Marşı'mızın okutulmaması ve saygı duruşunda bulunulmaması olayı ile ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Martı TAG olan şehirler neler? Martı TAG hangi şehirlerde mevcut? Martı TAG olan şehirler neler? Martı TAG hangi şehirlerde mevcut? Haberi Görüntüle

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Mardin İl Başkanlığınca, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi açılışındaki iddialara ilişkin açıklama yapıldı.

AK Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamada, DEM Parti'den Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk'ün başkanlığındaki ilk meclis toplantısının İstiklal Marşı ile başlanması beklenirken, direkt gündem maddelerine geçilmesi üzerine AK Parti Grubunun buna itiraz ettiği, İstiklal Marşı'nın okunması yönündeki taleplerini sundukları belirtildi.

Bu taleplerine DEM Parti Grubunun karşı çıktığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu talebe DEM Parti Grubu tarafından 'Kapalı alanda olmaz' denilerek karşı çıkılmıştır. Yapılan istişareler sonucunda AK Parti Grubumuzda bulunan ilçe belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz birlikte ayağa kalkarak İstiklal Marşı'nı okuyarak saygı duruşunda bulunmuşlardır. O esnada DEM'li üyeler İstiklal Marşı'nı okumayarak oturdukları yerden izlemekle yetinmişlerdir. Tüm bu olaylar cereyan ederken bazı sosyal medya mecralarında milletimizin bağımsızlık sembolü İstiklal Marşı'nın 'yapılan oy birliği neticesinde okunmaması yönünde karar kılındığı' gibi söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirtiyor ve bu yalan yanlış haberleri yayanları esefle kınıyoruz."

İsfahan İran'ın başkenti mi? İsfahan nerede, yüz ölçümü, nüfusu ne kadar? İsfahan İran'ın başkenti mi? İsfahan nerede, yüz ölçümü, nüfusu ne... Haberi Görüntüle

MARDİN'DEKİ OLAY

Mardin'de 31 Mart 2024'te yapılan seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığına DEM Partili Ahmet Türk seçilmişti. Yüzde 57,40 oy oranıyla belediye başkanı seçilen Türk'ün başkanlığındaki ilk Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Fakat daha ilk toplantıda büyük vir skandal patlak verdi. DEM Parti'nin Türk bayrağına, İstiklal Marşı'na karşı mesafeli duruşu ilk toplantıda ortaya çıktı. Dem Partililer AK Partili meclis üyelerinin toplantının açılışında İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşunda bulunulması yönündeki önerisini gündemde olmadığı gerekçesiyle reddetti. 

Mert Demir O Ses Türkiye yarışmasına mı katıldı? Mert Demir kaçıncı oldu? Mert Demir O Ses Türkiye yarışmasına mı katıldı? Mert Demir... Haberi Görüntüle

2019'DA DA YAŞANDI

Son yaşanan olay Ahmet Türk'ün ilk vukuatı değil. Ahmet Türk, 2019'da DEM Parti'nin önceki versiyonlarından biri olan HDP'nin Mardin adayı olarak seçime girmiş ve belediye başkanlığını kazanmıştı. 2019'da da ilk meclis toplantısında AK Partili meclis üyeleri İstiklal Marşı okunmasını talep etmiş, Ahmet Türk bunu reddetmişti. Türk, "Başta söyleseydiniz. Bunu şey yapmanın, zora düşürmenin bir anlamı var mı? Belki unuttuk. Ama gerçekten bu bir provokasyondur, başka bir şey değil. Daha önce böyle bir uyarı yapsaydınız belki aklıma gelirdi. Sanki İstiklal Marşı'na karşıymışız gibi getirmeye çalışıyorsunuz, bu yanlıştır. Yoksa her zaman İstiklal Marşı'nı okuruz. Ama bu şekilde davranışın gerçekten hoş değil." diyerek kendisini savunmuştu. Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne daha sonra kayyum atanmıştı.

Esra Süay Toğuş kimdir? Petek Dinçöz'ün annesi kaç yaşında? Esra Süay Toğuş kimdir? Petek Dinçöz'ün annesi kaç yaşında? Haberi Görüntüle

DİYARBAKIR'DAKİ OLAY

Diyarbakır'da 31 Mart 2024'te yapılan seçimde DEM Partili Ayşe Serra Bucak Küçük, aldığı yüzde 64,09'luk oy oranıyla Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti. Diyarbakır'da yapılan ilk belediye meclis toplantısındaki bir ayrıntı dikkatlerden kaçmadı. Yapılan toplantıda daha önce var olan Türk bayrağının kaldırıldığı görüldü. DEM Partili belediyenin bu eylemi sosyal medyada büyük tepki çekti. Bazı kullanıcılar belediyeye yakında kayyum atanacağı iddiasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading