Yandex Metrica

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya Devlet Başkanı Putin'e taziye telefonu

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya Devlet Başkanı Putin'e taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moskova'da meydana gelen terör saldırısıyla ilgili olarak Rusya Devlet Başkanı Putin'e taziyelerini iletti. 

Gündem

29.03.2024, 21:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moskova'da dün akşam saatlerinde bir konser salonunda düzenlenen terör saldırısı nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e taziyelerini iletti. Erdoğan, görüşmede masum insanları hedef alan terör saldırısını en sert biçimde lanetledi ve Rus halkına başsağlığı diledi. Erdoğan ayrıca Türkiye'nin terörün her türlüsü ile ayrımsız mücadele anlayışı içinde, Rusya ile terörle mücadele alanında işbirliğini geliştirmeye hazır olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, görüşmeye dair ayrıntılar hakkında bilgi verdi. Başkanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Putin'e, Moskova'da gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle duyduğu derin üzüntüyü ve taziye dileklerini iletti. Erdoğan, masum insanların hedef alındığı terör saldırısını en sert biçimde lanetledi ve  Rusya halkı için başsağlığı ve sabır dileklerini ifade etti. Erdoğan ayrıca bu saldırının bölgedeki krizlere bir an önce barışçıl şekilde son verilmesi ihtiyacını ortaya koyduğunu vurguladı. Türkiye'nin terörün her türlüsüyle ayrımsız bir biçimde mücadele ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile terörle mücadele alanında işbirliğini geliştirmeye hazır olduğunu belirtti.

İSPARK otomobil otopark ücreti 2024 | Yol üstü 0-1 saat, 1-2 saat ne kadar? İSPARK otomobil 2-4 saat, 8-12 saat ve tam gün kaç para? İSPARK otomobil otopark ücreti 2024 | Yol üstü 0-1 saat,... Haberi Görüntüle

MOSKOVA'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Dün akşam saatlerinde Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan "Crocus City Hall" adlı konser salonunda terör saldırısı düzenlenmiş ve açıklanan son rakamlara göre 133 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenirken Rusya, Ukrayna bağlantısını ciddi biçimde sorguluyor. Ukrayna ise saldırıyla herhangi bir bağlarının bulunmadığını bildirirken saldırının meydana geldiği ilk saatlerde ABD'den de benzer bir açıklama gelmişti. Saldırıyı başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeyle beraber AB, NATO  gibi uluslararası kuruluşlar da kınadı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading