Yandex Metrica

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık tazminat davası

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık tazminat davası

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, 24 Mayıs'ta Meclis'te yaptığı konuşma ve aynı günkü sosyal medya paylaşımları nedeniyle 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

Gündem

15.05.2024, 20:48

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Mayıs'ta yine bir sosyal medya fenomeni edasıyla Twitter'dan yayınladığı videoda, TÜRGEV ve ENSAR vakıfları üzerinden ABD'ye para kaçırıldığı iddiasında bulunmuştu.

Bu iddiaların ardından AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na çok sert tepkiler gelmişti.

JD Vance kimdir? Trump'ın Başkan yardımcısı adayı kim? JD Vance kimdir? Trump'ın Başkan yardımcısı adayı kim? Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA 1 MİLYON LİRALIK TAZMİNAT DAVASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu iddiaların ardından harekete geçti.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu hakkında, 24 Mayıs'ta Meclis'te yaptığı konuşma ve aynı günkü sosyal medya paylaşımları nedeniyle 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

Irak’ın kuzeyine hava operasyonu: Çok sayıda terörist öldürüldü Irak’ın kuzeyine hava operasyonu: Çok sayıda terörist öldürüldü Haberi Görüntüle

250 BİN TL TÜRGEV VE ENSAR VAKFI'NA VERİLECEK

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Demokrasi ve Özgürlükler Adası'ndaki Adnan Menderes Kongre Merkezi'nde yaptığı konuşmada, "Beraberlerinde 17 uçak dolusu altın mücevherat altın ve parayı kaçırmak isterken yakalandılar…’ Bay Kemal’in geçen hafta dediğinden farkı var mı? Man Adası dediler, oradan 150 bin TL ceza… Ardından bir 100 bin TL daha… Ben de bu 250 bin TL’yi TÜRGEV ve Ensar Vakfı’na verelim. Hiç olmazsa Bay Kemal’in birkaç kuruşu buralara nasip olsun. Nereden ne geliyor, milletimiz de bunu görmüş olsun. Ama öğrenecek." dedi.

AK Partili isimden önemli uyarı: 'Sayıları 50 milyona ulaşacak' AK Partili isimden önemli uyarı: 'Sayıları 50 milyona ulaşacak' Haberi Görüntüle

'AKIL, MANTIK VE İZANDAN YOKSUN...'

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından Ankara Asliye Hukuk Mahkemesine açılan davanın dilekçesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 24 Mayıs 2022'de, partisinin TBMM grubundaki konuşması ve aynı tarihte Twitter hesabı üzerinden paylaştığı video aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik kişilik haklarını ihlal edici mahiyette gerçek dışı itham ve isnatlarda bulunduğu belirtildi. Davalı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan'a yönelik açıklamalarının tamamen gerçek dışı ve kişilik haklarına ağır bir saldırı mahiyetinde olduğu vurgulanan dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Davalının önce grup konuşmasında sonra da bağlantılı bir şekilde sosyal medya hesabında ileri sürdüğü mesnetsiz iddialar akıl, mantık ve izandan yoksun olduğu gibi, mesnetsiz iddialar üzerinden kurguladığı kaçma senaryosu da ancak kara mizaha konu olabilecek bir kurgudan ibarettir.

E-devlet sistemi canavar gibi! Tüm dünya mavi ekran verirken Türkiye'de yerli sistemler sorun yaşamadı E-devlet sistemi canavar gibi! Tüm dünya mavi ekran verirken Türkiye'de... Haberi Görüntüle

'AÇIK BİR SAPTIRMADIR'

Davalının hayali kaçma senaryosuna dayanak kıldığı husus, Türkiye'de faaliyet yürüten kamuya yararlı bir kısım vakıfların, ABD'de faaliyet yürüten ve bu Vakıflarla ilişkili olan bir Vakfa aktardığı tutarlara ilişkindir. Davalı, bu hususu Sayın Cumhurbaşkanı'mızın yurt dışına kara para aktardığı şeklinde kamuoyuna lanse etmiştir.

Adı geçen vakıflar, Türk hukukuna göre faaliyet gösteren, Vakıflar Genel Müdürlüğünün denetimine tabi kamuya yararlı vakıflardır. Hukuki vasıfları itibarıyla özel hukuk tüzel kişisi olup, özel hukuk hükümlerine tabidirler ve kamu idaresinin hiyerarşisinde yer almamaktadırlar. Vakıflar yönetim organları vasıtasıyla idare edilmektedirler. Bu vakıfların amaçları doğrultusunda topladıkları bağışları, yaptıkları harcamaları ve mali tasarrufları Sayın Cumhurbaşkanı'mızın mali tasarrufları olarak göstermek açık bir saptırmadır ve asgari hukuk bilgisiyle de telifi kabil değildir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading