Yandex Metrica

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Sanchez ile görüştü

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Sanchez ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Sanchez ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Gündem

28.05.2024, 01:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile telefonda görüştü. Görüşmede iki ülke ilişkileri, bölgesel ve küresel konular, İsrail'in Gazze'ye saldırıları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sanchez'e İspanya'nın Filistin'i devlet olarak tanıma kararını takdirle karşıladığı, bu adımın bölgede barış ve adaletin tesisine güç katacağına inandığını söylediği bildirildi.

Erdoğan, ayrıca İsrail'in Filistin'e yönelik katliamlarının bir an önce durdurulması ve İsrail'in uluslararası hukuka uymaya zorlanması gerektiğini belirtti.

Yargıtay FETÖ'cü hainlerin cezalarını onadı: 17 sanığa 138'er kez ağırlaştırılmış müebbet! Yargıtay FETÖ'cü hainlerin cezalarını onadı: 17 sanığa 138'er kez ağırlaştırılmış... Haberi Görüntüle

SANCHEZ'İN PAYLAŞIMI

Sosyal medya hesabından görüşmeyi değerlendiren İspanya Başbakanı Sanchez, İspanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin giderek güçlendiğini belirtti. Sanchez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Az önce Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ile konuştum. Her iki ülkenin haziran ayında Madrid'de düzenleyeceği hükümetler arası zirveyi onunla analiz ettim. İspanya ile Türkiye arasındaki mükemmel ilişkilerin güçlendiğinin bir örneği daha. Ayrıca, Filistin devletinin İspanya tarafından tanınması ve şiddete kesin olarak son verecek barış anlaşmasına varılması ihtiyacını da ele aldık."

Arka Sokaklar dizisi Arda neden yok? Arda Atik diziden ayrıldı mı? Arka Sokaklar dizisi Arda neden yok? Arda Atik diziden ayrıldı... Haberi Görüntüle

İSPANYA'NIN FİLİSTİN'İ TANIMA KARARI

İspanya'daki sol koalisyon hükümeti, 7 Ekim sonrasında İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarından dolayı 28 Mayıs'ta yapılacak olan İspanya hükümetinin Bakanlar Kurulu toplantısında Filistin devletinin resmi olarak tanınması kararını onaylayacağını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading