Yandex Metrica

Son dakika: Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç ve Finlandiya'ya net mesaj: Uymazlarsa NATO'ya almayacağız

Son dakika: Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç ve Finlandiya'ya net mesaj: Uymazlarsa NATO'ya almayacağız

Son dakika haberleri... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''NATO'nun taslağını müzakere için yeterli görmedik. 4'lü zirvede Türkiye'nin kırmızı çizgileri belirtildi. İlk defa YPG/PYD bir NATO belgesinde yer aldı. Bu belgeye uymak zorundadırlar. Uymazlarsa bunları NATO'ya almayacağız.'' şeklinde açıklama yaptı.

Gündem

23.01.2024, 19:29

Son dakika haberleri... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu NTV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Veliler isyanda: Özel okullardaki kitap ücretleri dudak uçuklattı Veliler isyanda: Özel okullardaki kitap ücretleri dudak uçuklattı Haberi Görüntüle

ÜÇLÜ MUHTIRA

İki ülke NATO'ya üye olmaya karar verdikten sonra NATO Dışişleri Bakanları Berlin Gayriresmi Toplantısı'nda gündeme geldi. Biz, neden üyeliklerine karşı çıktığımızı güzelce anlattık. 

Biz sözlü olarak bunları dile getirirken yazılı olarak da endişelerimizi ilettik. Onlardan cevap geldi, biz bu cevaptan tatmin olmadık. NATO Sekreterliği devreye girdi. Bir taslak hazırlandı. Biz bunu da yeterli görmedik ve kendi hazırladığımız taslağı NATO'ya gönderdik.

NATO zirvesinden iki gün önce bu iki ülke birçok talebimizi kabul etti fakat bizim için önemli olan birkaç maddede görüş ayrılığı devam etti. Bunlardan bir tanesi PKK/PYD/YPG ve FETÖ'nün metinde olması, ikincisi Türkiye'ye dönük savunma sanayii kısıtlamalarının kaldırılması. 

NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanımız kırmızı çizgimizi belirtti. En nihayetinde bu ülkeler de taleplerimizi kabul ettiler. Metne terör ve ambargo konuları girince imzaladık. 

YPG/PYD terör örgütünün kendisine verdiği isim. Herkes de böyle biliyor. PKK, NATO'nun da Avrupa Birliği'nin de terör listesinde. YPG/PYD olarak terör listesinde henüz yok. Biz terör örgütü olarak kabul ediyoruz. FETÖ için de aynı şey geçerli. Biz FETÖ'yü de terör örgütü olarak ilan ettik. İlk defa YPG/PYD bir NATO belgesinde yer aldı. Üçlü bir mutabakat olsa da zirve bildirisinde de mutabakat zaptı memnuniyetle karşılandığı için referans belgesi haline geldi.

Fenerbahçe Lille maçı ne zaman, saat kaçta? FB-Lille Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme maçları ne zaman? Fenerbahçe Lille maçı ne zaman, saat kaçta? FB-Lille Şampiyonlar Ligi... Haberi Görüntüle

ASKERİ HAREKAT HAZIRLIĞI: RUSYA VE ABD'YE NET MESAJ

ABD'nin YPG'ye olan yardımları konusundaki hayal kırıklığımızı defalarca dile getirdik. Ulusal güvenlik meselesi olduğunda, kimin ne dediği önemli değil. Türkiye uluslararası hukuk çerçevesinde gereğini yapmaktadır. Rusya ve ABD'nin bir şey söyleme hakkı yok. Önce sözlerini tutsunlar. Buralardan teröristleri temizlesinler. ABD Bu bölgeleri temizleme sözü verdi.

2024-2 Öğretmen iller arası tayin sonuçları açıklandı mı? 2024-2 Öğretmen iller arası tayin sonuçları açıklandı mı? Haberi Görüntüle

KARADENİZ'DE TAHIL KORİDORU PLANI

BM'nin bir planı var. Rusya'nın da endişeleri karşılanıyor. Ukrayna'dan gelecek tahıllar uluslararası piyasaya ulaşabilecek. Rusya'nın İstanbul'daki olası toplantıya evet demesi lazım, burada detaylar görüşülecek. Anlaşılırsa merkez kurulacak. 

İzmir’i sağanak vurdu: Elektrik akımına kapılan 2 kişiden kahreden haber İzmir’i sağanak vurdu: Elektrik akımına kapılan 2 kişiden kahreden haber Haberi Görüntüle

İSRAİL'LE NORMALLEŞME ADIMLARI

Büyükelçi atama sürecini başlattık. Diyalog devam ediyor. Hükümet  değişikliğinin olumsuz etkisi olmaz. 

2024 YKS tercihleri ne zaman başlayacak? YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır? 2024 YKS tercihleri ne zaman başlayacak? YKS yerleştirme sonuçları ne... Haberi Görüntüle

MISIR'LA NORMALLEŞME

Birleşik Arap Emirlikleri'yle çok hızlı başladı, çok hızlı gelişti. Suudi Arabistan'la da ilişkiler normalleşiyor. Mısır'la istediğimiz hızda değiliz. Süreç oldu. İkili görüşmeler oldu. Siyasi ilişkilerin dışında diğer alanlarda uluslararası platformlarda birbirimizi karşı olmama dahil ilişkiler iyi. Siyasi ilişkiler diğer ülkelere nispi şekilde yavaş ilerliyor. Ama herhangi bir sorun yok. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading