Yandex Metrica

Son dakika: Bakan Akar'dan 'tahıl koridoru' diplomasisi! İşbirliği çözülebilir

Son dakika: Bakan Akar'dan 'tahıl koridoru' diplomasisi! İşbirliği çözülebilir

Son dakika haberleri... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov ve Ukrayna Altyapı Bakanı Kubrakov ile telefon görüşmesinde, tahıl koridorunun sürdürülmesinin önemini vurguladı.

Gündem

02.05.2024, 14:10

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya'nın tahıl anlaşmasını askıya almasının ardından diplomasi trafiğine devam ediyor. Dün akşam saatlerinde Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüşmüştü. Bakan Akar, bu kez de Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ve Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov ile görüştü.

MSB görüntüleri paylaştı: Çok sayıda terörist havaya uçuruldu MSB görüntüleri paylaştı: Çok sayıda terörist havaya uçuruldu Haberi Görüntüle

''İŞ BİRLİĞİ VE DİYALOGLA ÇÖZÜLEBİLİR''

Tahıl sevkiyatına ilişkin son durumun ele alındığı görüşmede Bakan Akar tarafından, "Bugüne kadar yaklaşık 10 milyon ton tahılın ihtiyacı olanlara emniyetle sevk ederek küresel gıda krizinin çözümüne büyük katkı sağlayan ve tüm sorunların iş birliği ve diyalogla çözülebileceğini gösteren tahıl girişiminin sürdürülmesinin büyük önem taşıdığı, Karadeniz koridorunun tahıl nakli için karayolundan çok daha hızlı ve elverişli olduğu, Tamamen insani bir faaliyet olan tahıl sevkiyatı girişiminin çatışma koşullarından ayrı tutulması gerektiği" ifade edildi.

CHP'den Tanju Özcan kararı! Disipline sevk edildi CHP'den Tanju Özcan kararı! Disipline sevk edildi Haberi Görüntüle

''ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ''

Bakan Akar ayrıca, Türkiye'nin, bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere her seviyede bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading