Yandex Metrica

Son dakika: ABD'den Kabil Havalimanı açıklaması

Son dakika: ABD'den Kabil Havalimanı açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kabil'deki Hamid Karzai Havalimanının bir an önce tekrar açılması için Türkiye ve Katar ile yakın bir şekilde çalıştıklarını bildirdi.

Gündem

23.01.2024, 21:59

Dışişleri Bakanlığında basın toplantısı düzenleyen Antony Blinken, Afganistan konusunda değerlendirmelerde bulundu.

ABD'nin Afganistan misyonunun, Katar’ın başkenti Doha’dan çalışmalara devam ettiğini belirten Blinken, bu hafta sonu Doha’ya bir ziyaret gerçekleştireceğini ve oraya tahliye edilmiş Afganlarla da bir araya geleceğini söyledi.

Blinken, Doha’nın ardından Almanya’nın başkenti Berlin’e geçeceğini orada ise 20 ülkenin dışişleri bakanları ile Afganistan konusunda bir toplantı düzenleyeceğini ifade etti.

Afganistan’da kalan Amerikan vatandaşları konusunda Taliban ile iletişim halinde olduklarının altını çizen Blinken, Taliban’ın ülkeden çıkmak isteyen kişilere izin vermesine yönelik vaadini tutmasının önemli olacağını bildirdi.

ABD’li bakan aynı zamanda, “Ortaklarımız Katar ve Türkiye ile başkentin ayağa kalkması ve Kabil havaalanının bir an önce yeniden açılması için yakın çalışıyoruz.” dedi.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun acı kaybı Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun acı kaybı Haberi Görüntüle

TALİBAN ÖNCÜLÜĞÜNDEKİ HÜKÜMETE DİREKT İNSANİ YARDIM YAPILMAYACAK

Taliban’a yönelik yaptırımlara rağmen ABD’nin Afganistan halkına insani yardım yapmaya devam edeceğini söyleyen Blinken, “Bu yardımlar, hükûmet üzerinden değil bağımsız kuruluşlar üzerinden gidecek.” diye konuştu.

Afganistan’da Taliban'ın ileri gelen liderlerinden Molla Abdulgani Birader öncülüğünde hükümet kurulduğuna ilişkin bir soruya cevap veren Blinken, bu konudaki haberleri gördüğünü fakat henüz kesinleşmiş bir şey olmadığını dolayısıyla bu konudaki yorumunu gelecek günlerde bu konu netleştiğinde yapacağını belirtti.

Blinken, beklentilerinin ortaya çıkacak hükümetin kucaklayıcı olacağı, Taliban mensubu olmayan kişilerin de hükümette rol alacağı bir ortamın oluşması yönünde olduğunu kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading