Yandex Metrica

Solingen faciası sonrası Türkiye'den Almanya'ya çağrı

Solingen faciası sonrası Türkiye'den Almanya'ya çağrı

Almanya'nın Solingen kentinde 24 Mart'ı 25 Mart'a bağlayan gece 4 katlı binada çıkan yangında 4 Türk kökenli Bulgar vatandaşı yaşamını yitirdi. Yangının kundaklama sonucu çıktığı açıklandı. Bu olay akıllara, 1993'te yaşanan ve 5 Türk'ün hayatını feci şekilde yaşamını yitirdiği Solingen Faciasını getirdi. Diplomatik kaynaklardan yapılan açıklamada "Solingen faciasından 31 yıl sonra yaşanan hadisenin aydınlatılmasını ve şüphelilerin adalet karşısına çıkarılmasını bekliyoruz" denildi.

Gündem

09.04.2024, 09:40

Geçtiğimiz günlerde Almanya'nın Solingen şehrinde 4 katlı binada yangın çıktı. Çıkan yangında aynı aileden 2'si çocuk 4 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı.

Yangının ardından binadaki 21 kişi tahliye edildi. Dumandan etkilenen çok sayıda kişi olay yerinde tedavi altına alındı.

Tatil bitti, trafik çilesi başladı! İstanbullu Pazartesi trafiğine gözünü açtı! Tatil bitti, trafik çilesi başladı! İstanbullu Pazartesi trafiğine gözünü açtı! Haberi Görüntüle

YANGIN KUNDAKLAMA SONUCU ÇIKTI

Wuppertal Savcılığı, yapılan araştırmalarda Solingen'de meydana gelen yangının kundaklama sonucu çıktığını belirledi.

Evin kül olduğu yangından günler önce de binanın koridorundaki bir bebek arabasının ateşe verildiği öğrenildi.

Almanya'da meyadana gelen bu olay akıllara, 1993'te yaşanan ve 5 Türk'ün hayatını feci şekilde yaşamını yitirdiği Solingen Faciasını getirdi.

Dehşet anları kamerada! Pitbull sahibine ve ailesine saldırdı: 3 kişi ölümden döndü Dehşet anları kamerada! Pitbull sahibine ve ailesine saldırdı: 3 kişi... Haberi Görüntüle

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

4 katlı binada çıkan yangında yaşamını yitiren aynı aileden 2'si çocuk 4 kişinin Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

Yılda 10 gün yaşıyor! Bu içeği koparana 387 bin 142 TL ceza! Yılda 10 gün yaşıyor! Bu içeği koparana 387 bin 142... Haberi Görüntüle

''BİR AN ÖNCE AÇIKLIĞA KAVUŞTURULMALI''

Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosluğu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangının mahiyetinin bir an önce soruşturularak açıklığa kavuşturulması istendi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yere verildi;

"Solingen'de yaşadıkları apartmanda dün sabaha karşı çıkan yangında hayatını kaybeden Bulgaristan Türkü soydaşlarımıza Allah'tan rahmet, acılı yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Söz konusu yangının mahiyetinin bir an evvel soruşturularak açıklığa kavuşturulmasını önemle temenni ediyoruz. Bu kapsamda Başkonsolosluğumuz ilgili makamlarla temasta kalmaya devam edecektir."

Cehennem filmi oyuncuları kim, nerede çekildi? Cehennem filmi konusu ne, neyi anlatıyor? Cehennem filmi oyuncuları kim, nerede çekildi? Cehennem filmi konusu ne,... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA: SORUMLULAR ADALET KARŞISINA ÇIKARILMALI

Diplomatik kaynaklardan yapılan açıklamada "Solingen faciasından 31 yıl sonra yaşanan hadisenin aydınlatılmasını ve şüphelilerin adalet karşısına çıkarılmasını bekliyoruz" denildi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading