Yandex Metrica

Siyasetçi ve bürokrat isimlerinin neden dosyaya sokuldu? Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında Ankara Emniyeti bu soruların cevaplarını arıyor!

Siyasetçi ve bürokrat isimlerinin neden dosyaya sokuldu? Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında Ankara Emniyeti bu soruların cevaplarını arıyor!

Türkiye, son iki gündür Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yaşanan 'kumpas' olayının detaylarını yakından takip ediyor. Özellikle soruşturma dosyasında emniyet ayağındaki çarpıcı gelişmelere odaklandı. Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında iki numaralı isim olan gizli tanık sıfatıyla ifade veren Serhat Sertçelik'in yurt dışına kaçmasıyla başlayan olaylar kapsamında Bakan Yerlikaya'nın görevlendirdiği müfettişler devreye girdi. Soruşturmada “Gizli tanık M7’nin gözaltındayken kimlerle görüştürüldüğü, elektronik kelepçeyle nasıl rahat dolaştığı, nasıl kaçtığı, bazı siyasetçi ve bürokrat isimlerinin neden dosyaya sokulmaya çalışıldığı” soruların cevapları hala yanıt arıyor. 

Gündem

19.05.2024, 23:39

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturması çerçevesinde yaşanan gelişmeler üzerine Mülkiye Başmüfettişlerinin raporu doğrultusunda Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan açığa alındı. Ayhan Bora Kaplan’a yönelik soruşturmanın emniyet ayağında çarpıcı gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 

İBB'den yeni zam! Tarife belli oldu: 1200 liradan 2 bin 500 liraya çıkarıldı! İBB'den yeni zam! Tarife belli oldu: 1200 liradan 2 bin... Haberi Görüntüle

TELEFON GÖRÜŞMESİNİN KAYDINI FİRARİ ERK ACERER'E VERDİ

M7 koduyla gizli tanık yapılan, elektronik kelepçeli olmasına rağmen Ece Ronay ile birlikte gittiği bir restoranda silahla yaralanan Serdar Sertçelik, 9 kez elektronik kelepçeyle evinden uzaklaşmasına rağmen yurt dışına firar etti. Kendisini dosyanın gizli tanığı olduğunu belirterek firari Erk Acarer'in yayınında ifşa eden Sertçelik'in elektronik kelepçeyle yurt dışına nasıl kaçtığı büyük yankı uyandırırken, Sertçelik firarken Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdür yardımcısı Şevket Demircan ile yaptığı telefon görüşme kayıtlarını sosyal medyadan yayınladı.

Selahattin Demirtaş'a 2.5 yıl hapis cezası daha! 95 yaşında hapisten çıkacak Selahattin Demirtaş'a 2.5 yıl hapis cezası daha! 95 yaşında hapisten... Haberi Görüntüle

EV HAPSİNDEYDİ YURTDIŞINA NASIL KAÇTI? 

Ankara Emniyetinin Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yaptığı operasyonun ardından örgütün iki numarası Serdar Sertçelik'in gizli tanık yapıldığı, elektronik kelepçe takılıyken de önce bir restoranda tabancayla vurulduğu sonra da yurtdışına kaçtığı ortaya çıkmıştı.

Dosyada “M7” kod adı verilen gizli tanık Sertçelik, yurtdışına kaçtıktan sonra soruşturmayı yürüten Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ile ilgili çok konuşulacak iddialarda bulundu.

Öğretmen mazerete bağlı yer değiştirme başvurusu ne zaman? Sonuçlar ne zaman açıklanır? Öğretmen mazerete bağlı yer değiştirme başvurusu ne zaman? Sonuçlar ne... Haberi Görüntüle

TEMİZ ELLER OPERASYONU İLE AK PARTİLİ İSİMLERE KUMPAS

Kendisinin tehdit edilerek zorla gizli tanık yapıldığını iddia eden Sertçelik, Emniyet Müdürü Şevket Demircan ile yaptığı telefon görüşmesinin ses kayıtlarını da yayınladı. Kendisi üzerinden komplo kurulmaya çalışıldığını iddia eden Sertçelik, emniyetin daha önce AK Parti’de bakanlık yapan birçok isim ile halen aktif görevde bulunan bazı bürokratların isimlerini de dosyaya sokmaya çalıştığını ifade etti. Sertçelik, Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin “Temiz Eller Operasyonu” adını verdikleri bu operasyon ile kendisi üzerinden darbe yapmaya çalıştığını da iddia etti.

Bahçeli: CHP'nin şifreleri PKK'nın elinde Bahçeli: CHP'nin şifreleri PKK'nın elinde Haberi Görüntüle

BAŞMÜFFETİŞLERİN CEVABINI BULMAYA ÇALIŞTIĞI SORULAR 

Tüm gece süren ifade alma işlemlerinin ardından, 9 Mayıs tarihinde 3 müdür de açığa alındı. Mülkiye başmüfettişlerinin, “Gizli tanık üzerinden soruşturmayla ilgisi olmayan siyasetçi ve bürokratların isimlerinin dosyaya neden sokulmaya çalışıldığı, operasyon için üstten talimat alınıp alınmadığı, gizli tanığa ifadesinde geçirmek için söylenen isimlerin nasıl belirlendiği, emniyet görevlisi dışında bu süreçte başka kim veya kimler var, dışarıdan bir talimat alınıp-alınmadığı” gibi kritik soruları yönelttiği belirtildi. 

Müvekkilinin torbacısı çıktı! Cezaevine uyuturucu sokmaya çalışan Avukat hakkında skandal karar! Müvekkilinin torbacısı çıktı! Cezaevine uyuturucu sokmaya çalışan Avukat hakkında skandal... Haberi Görüntüle

EVLERİNDE ARAMA YAPILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında açığa alınan Organize Suçlarla Mücadele’den sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner, Müdür Yardımcısı Şevket Demircan ile Organize Şubede görevli Komiser Ufuk Gültekin ve Murat Çelik’in şoförü Yılmaz Öztürk’ün evlerinde ve araçlarında arama yapıldı. Ankara Emniyet Terörle Mücadele Şube ekiplerince yapılan aramalarda bazı dijital materyallere el koyuldu.

Olimpiyatlarda Türk sporcular ne zaman yarışacak? 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Türk sporcuların yarış takvimi Olimpiyatlarda Türk sporcular ne zaman yarışacak? 2024 Paris Olimpiyat Oyunları... Haberi Görüntüle

EMNİYET MÜDÜRÜ ENGİN DİNÇ'İN GÖREVİNE SON VERİLEBİLİR Mİ? 

Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç’in görevden alınacağı konuşuluyor. 1 Ağustos 2023’te yayımlanan kararname ile Ankara Emniyet Müdürü olan Dinç, daha önce İstihbarat Daire Başkanı, Eskişehir Emniyet Müdürü ve son olarak da Konya Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.

Naci Görür'den korkutan uyarı: O illerde yıkıcı deprem an meselesi! Naci Görür'den korkutan uyarı: O illerde yıkıcı deprem an meselesi! Haberi Görüntüle

CEVABI ARANMAYA ÇALIŞILAN SORULAR 

Müfettişlerin emniyet müdürlerine yönelttiği ve cevap bekleyen bazı sorular şöyle:

Gizli tanık gözaltındayken kimlerle görüştürüldü? Hücrede kayıt alınmadan nasıl çıkarıldı? Kamera olmayan odada kimlerle görüştürüldü?

Elektronik kelepçe takılıyken ve evden ayrılmaması gerekirken gizli tanık nasıl rahat rahat dolaşabildi?

Silahlı saldırıya uğradıktan sonra Cumhuriyet savcılığının tutuklamaya yönelik gözaltı kararı neden yerine getirilmedi?

Hastanedeki tedavisinin ardından hazırlanan doktor raporuna müdahale edildi mi?

Gözaltına alınmasında sakınca var raporu nasıl verildi?

Taburcu edildikten sonra evinde gözetim altında olması gerekirken yurtdışına nasıl kaçtı?

Kaçmasında kim veya kimler yardımcı oldu?

Tanık koruma programına alınan gizli tanık ile neden görüşüldü?

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading