Yandex Metrica

Silah kaçakçıları MERCEK-18 operasyonuyla kıskıvrak yakalandı: 121 ruhsatsız tabanca ele geçirildi!

Silah kaçakçıları MERCEK-18 operasyonuyla kıskıvrak yakalandı: 121 ruhsatsız tabanca ele geçirildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, silah kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonun detaylarını paylaştı. Operasyonda 121 ruhsatsız tabanca ele geçirilirken 4 şüpheli kıskıvrak yakalandı.  

Gündem

15.05.2024, 15:17

Bakan Yerlikaya, silah kaçakçılarına operasyon düzenlendiğini duyurdu. Mercek-18 operasyonu kapsamında 21'inin imalatı tamamlanmış, 100'ü ise imal edilmeye hazır hale gelmiş 121 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Zor oyunu bozar! Mehmet Akif Soysal kaleme aldı: Çinli üretimin en önemli getirisi ne olacak? Zor oyunu bozar! Mehmet Akif Soysal kaleme aldı: Çinli üretimin... Haberi Görüntüle

KAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK!

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden operasyona ilişkin detayları paylaştı. İşte Yerlikaya'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama;

Batman'da Yasa Dışı Silah Kaçakçılığı ve Silah Ticaretine yönelik düzenlenen "MERCEK-18" operasyonunda;

21'inin imalatı tamamlanmış,

100' ü ise imal edilmeye hazır hale getirilmiş toplam 121 ruhsatsız tabanca ve çeşitli tabanca parçaları yasa dışı silah üretiminin yapıldığı bir silah imalathanesinde ele geçirildi.

4 şüpheli yakalandı!

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki;

Halkımızın huzurunu kaçıranların ve onlara silah temin edenlerin peşindeyiz. Silah kaçakçılarıyla da mücadelemiz sizlerin duası ve desteğiyle kararlılıkla devam edecek.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Batman İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; "Yasa Dışı Silah Kaçakçılığı ve Silah Ticaretine" yönelik düzenlenene"MERCEK-18" operasyonunda yasa dışı silah üretiminin yapıldığı bir silah imalathanesinde;

21 adet ruhsatsız tabanca

155 adet gövde,

100 adet üst kapak,

116 adet namlu,

167 adet şarjör,

230 adet kabza kapağı,

Freze makinesi,

Zımpara makinesi,

Kaynak makinesi,

Lehim makinesi,

Spiral makinesi,

Silah sürgüsü taşlama makinesi,

Silah boyama küveti ile

Silah yapımında kullanılan muhtelif malzemeler ele geçirildi.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonu gerçekleştiren ıKahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading