Yandex Metrica

SİHA'lar Ayn İsa'yı vurdu, muhalifler Barış Pınarı bölgesinin doğu hattını geçti

SİHA'lar Ayn İsa'yı vurdu, muhalifler Barış Pınarı bölgesinin doğu hattını geçti

Son dakika bilgisine göre, Suriye'ye yönelik harekât öncesi bölgeyi 7/24 gözleyen SİHA'lar Ayn İsa'da PKK'nın kontrol noktasını vurdu. Muhalifler ise Rasulayn doğusuna geçerek Dırbesiye sınırında konuşlandı.

Gündem

03.03.2024, 16:52

Türkiye'nin Suriye kuzeyine operasyon hazırlıkları sürüyor. 911 kilometrelik sınır hattının 600 kilometrelik kısmını terör örgütlerinden temizlemek için bölgeye yönelik yoğun sevkiyat devam ederken teyakkuz durumuna geçirilen Suriyeli muhaliflerden bir kısmı Dırbesiye hududuna nakledildi. Suriye Milli Ordusu'nun intikalini gösteren son görüntüler, sevkiyatın Barış Pınarı harekât bölgesinin doğu ucundaki Rasulayn'ın da ötesine geçtiğini göstermesi bakımından önemli. 

Tel Abyad-Rasulayn hattında ise yoğun tahkimat sürüyor. Harekât başladığında ilk hedeflerden biri olması beklenen Ayn İsa kasabası 7/24 Türk SİHA'larınca gözetleniyor. Burada PKK/YPG'li teröristlerin kullandığı bir kontrol noktası SİHA atışıyla tahrip edildi. 

Batıda ise Rusya, İdlib kuzeyinde Reyhanlı sınırına 2,5 kilometre mesafedeki Kâh köyünü iki gün içerisinde ikinci kez bombalarla hedef alarak Mehmetçiği tahrik ediyor. Kışkırtmalar karşısında bölgede hava savunma sistemleriyle teyakkuza geçen Türk Silahlı Kuvvetleri hem Halep kuzeyindeki Tel Rıfat hem de kentin batı banliyösündeki rejim noktalarını top atışlarıyla vuruyor. 

Fırat Kalkanı harekât alanını ifade eden Azez-Cerablus-Bab üçgeni ise diğer bölgelere göre daha sakin durumda. Ancak TSK ve Suriyeli muhaliflerin, PKK işgalindeki Münbiç'i de temizlemek için sınır hattındaki personel sayısını güçlendirdiği iddia ediliyor. 


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading