Sigara fiyatlarına 5-10 TL zam: Şubatta rakam değişecek!

Sigara kullanıcılarını yakından ilgilendiren yeni bir zam iddiası gündeme geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sigara fiyatlarında önümüzdeki günlerde yeni bir artış beklendiğini açıkladı.
Dündar’ın paylaştığı bilgilere göre, şubat ayı içerisinde sigara fiyatlarına paket başına 5 ila 10 TL arasında bir artış yapılması öngörülüyor. Zam gerekçesi olarak ise artan maliyetler ve vergi düzenlemeleri gösteriliyor.
Erol Dündar, daha önce yaptığı açıklamalarda da sigara firmalarının fiyat artışlarını tek seferde uygulamak yerine zamları kademeli olarak yansıttığını ifade etmişti.

SİGARA FİYATLARINA YENİ ZAM
Özellikle ÖTV artışlarının tamamının doğrudan fiyatlara yansıtılmadığını belirten Dündar, firmaların tüketiciyi ani fiyat yükselişlerine alıştırmamak adına zamları belirli aralıklarla yaptığını dile getirmişti.
Bu kapsamda temmuz ayında yapılan artışların devamının gelmesinin beklendiğini vurgulayan Dündar, önümüzdeki süreçte yeni bir fiyat güncellemesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Sigara fiyatlarına yönelik olası zam kararının, şubat ayı içinde netleşmesi bekleniyor.
Ozan KOLTUK
2 Şubat 2026
Benzer Haberler

Son dakika... Balıkesir'de F-16 düştü: Bir pilot şehit oldu

Bilal Erdoğan, İstanbul'daki ramazan etkinlik alanını ziyaret etti: 'Cumhurbaşkanımız hem Türkiye hem de dünya için örnek bir lider'

Yarın İstanbul'da okullar tatil mi? 25 Şubat İstanbul okullara yağmur tatili var mı?

Diyarbakır'da katliam gibi kaza! 5 ölü 2 yaralı

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye hiç olmadığı kadar güçlüdür'
