Yandex Metrica

Sitede Ara

SGK'ya siber saldırı: 22 milyon vatandaşın bilgileri tehlikede

Türkiye'nin en büyük veri havuzuna sahip siber tehdit istihbarat platformu Cintry'nin yayınladığı verilere göre 22 milyon vatandaşın SGK bilgileri tehlikede! Cintry'in aktardığı bilgiye göre Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)' na ait veriler bilişim teknolojilerinin yer altı forumlarından birinde paylaşıldı.

Gündem

24.05.2024, 19:37

Yaklaşık 22 milyon vatandaşın çalışma hayatına ait bilgilerin bulunduğu SGK'nın verileri siber saldırıya maruz kaldı. İfşa olan belgeleri açığa çıkaran Cintry durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.

Bakan Fidan, Brezilyalı mevkidaşıyla basın toplantısında konuştu: 'Fundamentalist Netanyahu hükümeti sistematik katliamını sürdürüyor' Bakan Fidan, Brezilyalı mevkidaşıyla basın toplantısında konuştu: 'Fundamentalist Netanyahu hükümeti... Haberi Görüntüle

SGK'YA SİBER SALDIRI

Gelişen teknoloji ve teknoloji ile birlikte ciddi mağduriyetlere yol açan siber saldırılar çağımızın en büyük sorunu olarak göze çarpıyor. Her gün milyonlarca siber saldırıya maruz kalan dijital dünya bu kez SGK'yı hedef aldı. 

Milyonlarca vatandaşın çalışma hayatına ait bilgiler  bilişim teknolojilerinin yer altı forumlarından birinde paylaşıldı. İfşa edilen belgeler tehlikeyi gün yüzüne çıkardı.

Konuyu değerlendiren uzmanların aktardığı bilgiye göre, Kurumlarda yapılan milyonlarca liralık siber güvenlik yatırımları dikkatsiz davranan ve kurumsal parolalarını kaptıran çalışanlardan dolayı ihlal ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

8

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading