Yandex Metrica

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yargılandığı Kobani Davası'nda flaş gelişme!

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yargılandığı Kobani Davası'nda flaş gelişme!

6-8 Ekim 2014 tarihlerinde sokakları karıştırın talimatı veren Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın yargılandığı Kobani Davası’nın yarınki karar duruşmasında hükmün açıklanmayacağı bildirildi. 

Gündem

26.04.2024, 16:44

Kandil'den aldığı emirle birlikte Türkiye'de isyan çağırsı yapan eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve 108 kişinin yargılandığı "Kobani Davası'nda" kararın yarın açıklanmayacağı bildirildi.

Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki çile sona erdi! Bakın seferler kaç saat sonra normale döndü Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki çile sona erdi! Bakın seferler kaç saat... Haberi Görüntüle

KOBANİ DAVASI ERTELENDİ

Konuya ilişkin açıklama yapan DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan, "Mahkeme kalemi bize bir haber iletti. Yarın mahkeme heyetinin incelemesinin devam ettiğini ve karar için zamana ihtiyaçları olduğunu, yarın bir karar çıkmayacağını ifade ettiler.

Dolayısıyla yarınki duruşmada tutukluluk incelemesi gerçekleştirilecek. Bu kanunen zorunlu bir inceleme. Biz bütün hazırlıklarımızı yapmıştık. Yarın karar çıkacak şekilde orada olmaya devam edeceğiz.  Kamuoyuna yaptığımız çağrı halen geçerlidir. Yarın saat 10.00’da Sincan’da duruşma salonu önünde partimiz, dost kurumlarla bileşenlerimizle, demokratik kamuoyuyla oradaki açıklamamızı gerçekleştireceğiz." dedi.

2024 Mayıs Kabine Toplantısı ne zaman hangi gün? Öğretmen atama sayısı kabine toplantısında açıklanacak mı? 2024 Mayıs Kabine Toplantısı ne zaman hangi gün? Öğretmen atama... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

6-8 Ekim 2014 tarihlerinde Kandil'in talimatıyla isyan çağrısı yapan HDP eş bakanları birçok ilde protesto ve eylemlerin fitilini ateşlemişti. Kobani Davası’nda aralarında eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 18’i tutuklu 108 sanık yargılanıyor. Davanın iddianamesi, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 7 Ocak 2021’de kabul edildi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading