Yandex Metrica

Selahattin Demirtaş hapiste keçileri kaçırdı: Kılık değiştirip oylarımızı çaldılar!

Koalisyon ortaklarına bostan korkuluğu muamelesi yapan Selahattin Demirtaş, AK Parti ve MHP'lilerin kılık değiştirip sandık kurullarına sızdığını ileri sürdü.

Gündem

23.01.2024, 20:54

6-8 Ekim 2014 provokasyonunun mimarlarından HDP'li Selahattin Demirtaş, sosyal medyada başlatılan 'hile' kampanyasına kendince katkıda bulundu. 

Sandık sonuçlarını yansıtan ıslak imzalı tutanaklarla Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sistemine girilen rakamların birbirini tutmadığı iddiasını Edirne Cezaevi'nden destekleyen Demirtaş, AK Parti ve MHP'lilerin başka partili kılığına bürünüp sandık kurullarına sızdığını iddia etti. 

Sandık başlarında bekleyen koalisyon ortaklarına 'bostan korkuluğu' muamelesi yapan PKK yandaşı Demirtaş, CHP ve İYİ Parti başta olmak üzere muhalif partilerin görevini yapmadığını yazdı. 

Seçimlerde hile yapıldığını ileri süren Demirtaş, PKK'nın siyasi uzantısı HDP/Yeşil Sol'un yüzde 8,8'lik oy oranına ulaşmasına 'hile' diyemedi. Demirtaş, koalisyon ortaklarıyla şöyle dalga geçti:

"Oy sayımı ve birleştirmelerinde en önemli delil, ıslak imzalı sayım tutanağıdır. Bu tutanağı, sandık başkanı ve sandık kurulunun siyasi parti temsilcileri birlikte imzalar. Eğer tutanağa itiraz yoksa artık mühürlü oy çuvalı hiçbir aşamada açılıp yeniden sayılmaz.

Peki sandık kuruluna üye yazılanların hepsi gerçekte AKP-MHP taraftarı ise ve kendini muhalif partilerin temsilcisi olarak yazdırmışsa ne olur? İşte o zaman sandık başkanı dahil olmak üzere tüm sandık kurulu iktidar yanlılarından oluşmuş olur.

Oylar sayılırken gözlemci de yoksa sayım tutanağını istedikleri gibi düzenleyip altına da Yeşil Sol Parti, CHP, İYİ Parti adına imza atarlar, itiraz etmezler ve bir örneğini muhalefet partilerinin ilçe binasına teslim ederler. 

Muhalif partiler de kendilerine gelen bu tutanağa güvendikleri için itiraz etmezler, sisteme kaydederler. Böylece YSK verileri ile ıslak imzalı tutanaklar uyumlu görünür, hilenin nerede olduğu bir türlü bulunamaz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading