Yandex Metrica

Şehit Uzman Çavuş Serkan Taşç'ın son mesajı ortaya çıktı! Namaz sorusu yürek burktu

Şehit Uzman Çavuş Serkan Taşç'ın son mesajı ortaya çıktı! Namaz sorusu yürek burktu

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde Piyade Uzman Çavuş Serkan Taşcı, arazide kayarak düşüp şehit oldu. Serkan Taşçı son yolculuğuna uğurlanırken şehitle ilgili yürek burkan detay ortaya çıktı. Serkan Taşcı'nın arkadaşına attığı mesajda, "Namazları teyemmüm ile kılıyoruz üzerimiz çok pisleniyor sıkıntı olmaz dimi" diye yazdığı ortaya çıktı.

Gündem

16.03.2024, 12:17

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde Piyade Uzman Çavuş Serkan Taşcı'nın şehit olduğunu bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Taşcı'nın arazide kayarak düşme sonucu şehit olduğu belirtildi. Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadelerine yer verildi.

Piyade Uzman Çavuş Serkan Taşcı'nın naaşı, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Hamitler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Manisa'da orman yangını: Çok sayıda ekip havadan ve karadan müdahale ediyor Manisa'da orman yangını: Çok sayıda ekip havadan ve karadan müdahale... Haberi Görüntüle

NAMAZ SORUSU YÜREKLERİ DAĞLADI

Aslen Ardahan'lı olan 2 kız, 2 erkek çocuk sahibi Taşçı ailesinin en küçük çocuğu olan şehit Serkan Taşcı'nın hafızlık arkadaşına attığı mesaj yürekleri burktu. Serkan Taşcı'nın arkadaşına attığı mesajda, "Namazları teyemmüm ile kılıyoruz üzerimiz çok pisleniyor sıkıntı olmaz di mi" diye yazdığı ortaya çıktı.

Teröristler hendeklere gömülüyor! MSB duyurdu: 4 terörist daha etkisiz hale getirildi! Teröristler hendeklere gömülüyor! MSB duyurdu: 4 terörist daha etkisiz hale... Haberi Görüntüle

''EVLİLİKLE ALAKALI HAYALLERİNDEN BAHSETMİŞTİ''

Hafızlık kursunda 4 sınıf üste olan arkadaşına attığı teyemmüm mesajının gündem olmasının ardından konuşan İsmail Gençtürk, "Ben Serkan'dan dört üst gruptaydım. Serkan kardeşimiz hem kendisi hem de sonraki ve önceki dönemlerin çok sevdiği bir insandı. Ara sıra mesajlaştığımız, konuştuğumuz oluyordu. En son mesajlaşmalarında teyemmüm ile alakalı bir şey sormuştu. Ben belli bir dönem kendisinin derslerine girdim. Orada arkadaşlarına namazı tavsiye ettiğini söylemişti. Evlilikle alakalı hayallerinden bahsetmişti. Sözleşmesinin devam ettiğini ve zor bir görev yaptığından söz etti. Ben özellikle ailesine sabırlar niyaz ediyorum. Allah'ım cennetinde sevdiği şehitlerle buluştursun. Eski hocaları da söylüyor, eskiden beri şehadeti çok arzulayan biriydi. Hafızlık yıllarında ne olmak istiyorsun dendiğinde ‘Şehit olmak istiyorum' diyen bir kardeşimizdi. Teyemmüm ile ilgili mesajı bana 2 hafta önce atmıştı, sonrasında tekrar görüştük" ifadelerini kullandı.

Bahçeli: CHP'nin şifreleri PKK'nın elinde Bahçeli: CHP'nin şifreleri PKK'nın elinde Haberi Görüntüle

ALİ ERBAŞ'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ''Geçmişte hafızlığını tamamlayarak “ümmetin en şereflilerinden olma” müjdesine nail olan Serkan Taşçı kardeşimiz Peygamberlikten sonra en büyük mertebe olan şehitlik makamına ulaştı. Mekanı cennet olsun. Milletimizin başı sağolsun. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum.''

AK Parti'de değişim rüzgarı: Gözler o toplantıya çevrildi AK Parti'de değişim rüzgarı: Gözler o toplantıya çevrildi Haberi Görüntüle

''O MERTEBE BUGÜNE NASİPMİŞ''

Serkan Taşcı'nın hafızlık öğretmeni Kemal Eftal Kabıoğlu ise Serkan'ın küçüklüğünü biliriz. Önce hafızlık yapmak istiyordu. Çok iradeli biriydi. Herkesin sevdiği bir insandı. Şu an burada hafızlık yaparken arkadaş olduğu Türkiye'nin her yerinden insanlar var. Herkesin gönlünde eriten biriydi. Hafızlığı bitirdi, ilahiyat okudu ama onun gönlünde askerlik vardı. Ağabeyi de hafızlık okumuştu. Vatanını çok seviyordu. Kendi İslami ilimlerde de geliştirebilirdi ama vatanına hizmet etmek onun gönlünde vardı. 'Bu vatan için koşacağım' derdi vardı. Önceki görüşmelerde de ‘Silahın başında bekliyoruz, ne zaman olacak' derdi. Genç olmasına rağmen gözü karaydı. Farklı operasyonlarda ‘Her an olabilir, hakkınızı helal edin' ifadeleri oluyordu. O mertebe bugüne nasipmiş. Ateş ciğerimizi yakıyor ama bir yandan da en yüksek mertebeye uğurladığımız için elhamdülillah diyoruz" şeklinde konuştu.

Serkan Taşçı'nın cenaze töreninden objektiflere yansıyan diğer kareler...





Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading