Yandex Metrica

Şehit savcının kanı yerde kalmadı: Tunceli'de ölü ele geçirilen terörist savcının katili çıktı!

Şehit savcının kanı yerde kalmadı: Tunceli'de ölü ele geçirilen terörist savcının katili çıktı!

2012 yılında Tunceli’nin Ovacık İlçesi’nde PKK’lıların düzenlediği silahlı saldırıda başından vurularak öldürülen Ovacık Başsavcısı Murat Uzun hayatını kaybetmişti. Tunceli'de 19 Ekim 2023 tarihinde ölü ele geçirilen 3 PKK'lı teröristten Hatice Yılmaz'ın Savcı Murat Uzun'un katillerinden biri olduğu belirlendi.  

Gündem

23.05.2024, 13:29

2012 yılında Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun ile yanında bulunan güvenlik görevlileri hain teröristler tarafından düzenenlenen silahlı saldırı sonucu şehit edilmişti. 2023 tarihinde ölü ele geçirilen 3 PKK'lı teröristten Hatice Yılmaz'ın 2012 yılında Ovacık'ta şehit edilen Savcı Murat Uzun'un katillerinden biri olduğu tespit edildi.

Bölgeye yapılan en üst düzey ziyaret: Dışişleri Bakanı Fidan Urumçi ve Kaşgar'a gitti! Bölgeye yapılan en üst düzey ziyaret: Dışişleri Bakanı Fidan Urumçi... Haberi Görüntüle

SALDIRIYI DÜZENLEYEN TERÖRİSTLERDEN BİRİ 2017 YILINDA YAKALANMIŞTI

Savcı Murat Uzun'a saldırıyı düzenleyen teröristlerden "Azat Çüngüş" kod adlı terörist Gürbüz Topçu, 2017'de Kahramanmaraş'ın Nurhat ilçesinde yapılan operasyonda yaralı olarak yakalanmıştı. Teröriste 5 kez ağırlaştırılmış müebbet, 564 yıl 81 ay hapis ve 72 bin lira ceza verilmişti.

Yerleşim yerlerine çok yakın bölgede orman yangını! Antalya cayır cayır yanıyor! Yerleşim yerlerine çok yakın bölgede orman yangını! Antalya cayır cayır... Haberi Görüntüle

ÖLÜ ELE GEÇİRİLEN TERÖRİST SAVCININ KATİLİ ÇIKTI 

Tunceli'de 2023 yılında düzenlenen bir operasyonda 3 terörist ölü ele geçirilmişti. 3 PKK'lı teröristten biri olan Hatice Yılmaz'ın Savcı Murat Uzun'un katillerinden biri olduğu belirlendi.

Van'da bayram namazı saat kaçta kılınacak 2024? Van'da bayram namazı saat kaçta kılınacak 2024? Haberi Görüntüle

TUNCELİ VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu yaptığı açıklamasında "Tespit edilen örgüt mensuplarından 'Edesa Saadet' kod adlı Hatice Yılmaz'ın 19 Eylül 2012'de şehit olan Savcı Murat Uzun'un da failleri arasında olduğu tespit edildi. Yani şehit savcımızın kanı yerde kalmadı. Şehitlerimizin ruhu tekrar şad olsun" dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading