Yandex Metrica

Şehidimiz var: Kuzey Irak'ta yaralandı, kurtarılamadı

Şehidimiz var: Kuzey Irak'ta yaralandı, kurtarılamadı

Sözleşmeli Er Muhammed Ali Akın, Irak kuzeyindeki operasyon sırasında şehit düştü.

Gündem

23.01.2024, 21:56

Irak kuzeyindeki Pençe-Yıldırım Harekâtı'nda PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu bir asker şehit düştü. Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Ali Akın, operasyon esnasında yaralanmasının ardından kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. 23 yaşındaki Akın'ın naaşı, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında düzenlenen törenin ardından memleketi Konya'ya gönderildi. 

Konya'nın merkez Meram ilçesi Havzan Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haber, yetkililer tarafından verildi. Haberi alan şehidin babası Battal ve annesi Ayşe Akın, büyük üzüntü yaşadı. Şehit askerin babaevine ve önündeki caddeye Türk bayrağı asıldı. Akın ailesinin 4 çocuğundan en büyüğü olan şehidin, bekar olduğu öğrenildi.

Şehit Akın için mesaj yayınlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şu ifadeleri kullandı: "Kahraman silah arkadaşımız, 11 Haziran 2021 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading