Yandex Metrica

Seçim günü uygulanacak yasaklar neler? 2024 Seçim yasakları ne zaman, saat kaçta başlayacak? YSK seçim günü yasakları!

Seçim günü uygulanacak yasaklar neler? 2024 Seçim yasakları ne zaman, saat kaçta başlayacak? YSK seçim günü yasakları!

31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günlere kala, oy kullanacak vatandaşlar seçim yasaklarının neler olduğu araştırmaya başladı. 31 Mart'ta YSK tarafından yüm ülke genelinde uygulanacak olan seçim yasakları belli olurken yasakların saat kaçta başlayacağı merak konusu oldu. Peki Seçim günü uygulanacak yasaklar neler? 2024 Seçim yasakları ne zaman, saat kaçta başlayacak? 

Gündem

03.04.2024, 09:42

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde seçim yasakları gündem oldu. 31 Mart Pazar günü uygulanacak olan seçim yasaklarının neler olduğu ve ne zaman başlayıp, biteceği araştırılmaya başladı. Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklama sonrasında, seçim yasakları için ayrıntılar belli oldu. Peki, seçim yasakları ne zaman, saat kaçta başlayacak ve bitecek?

Yonca Kazan Coşkun kimdir? Genç kadın vahşice katledildi! Yonca Kazan Coşkun kimdir? Genç kadın vahşice katledildi! Haberi Görüntüle

SEÇİM YASAKLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Türkiye, 31 Mart 2024 tarihinde yerel seçimler için sandık başına gidecek. Ülke genelinde saat 08.00'de başlayacak olan oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek. Sabah saatlerinden itibaren seçim günü yasakları uygulanmaya başlanacak.

Buna göre; Seçim yasakları, 31 Mart 2024 Pazar günü sabah saat 06.00 itibarıyla uygulanmaya başlanacak.

Duygulandıran anlar! O çocuğa ödül verileceği açıklandı Duygulandıran anlar! O çocuğa ödül verileceği açıklandı Haberi Görüntüle

SEÇİM GÜNÜ UYGULANACAK OLAN YASAKLAR

Seçim yasakları, 31 Mart 2024 tarihinde saat sabah 06.00 itibarıyla uygulanmaya başlayacak. Yasaklar gece yarısı saat 00.00 itibarıyla sona erecek.

YSK kararına göre ayrıca yerel seçim günü 06.00'dan 00.00'a kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak.

Eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse silah taşıyamayacak.

Oy verme günü, seçim yasaklarına ve belirtilen kurallara uyulmak şartıyla saat 18.00'den sonra düğün yapılabilecek.

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Gündem


Loading