Yandex Metrica

Seçil Erzan'ın odasına giren çarpıldı: İşte güvenlik kamerası görüntüleri

Futbol dünyasının ünlü isimlerini yüksek kâr vaadiyle dolandıran Seçil Erzan'ın Denizbank Levent Şubesi'ndeki ofisinin kapısını gösteren güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Milyon dolarlık ziyaretçilerin akınına uğrayan ofisten Erzan son olarak 5 Nisan'da ayrıldı ve bir daha bankaya uğramadı. Erzan'ın birlikte çalıştığı Ali Yörük ise hakkındaki suçlamaları inkar etti.

Gündem

28.03.2024, 10:24

Futbol dünyasının ünlü isimleri ve bazı işadamlarından yüksek kâr vaadiyle para toplayıp sonra onları dolandıran Denizbank Levent Şubesi Müdürü Seçil Erzan'a ilişkin soruşturmada her gün yeni bir detay ortaya çıkıyor. 

Soruşturma dosyasına göre Seçil Erzan, 50 milyon doların üzerindeki parayı toplarken yalnız değildi. Çevresine kendisini 'bankacı' olarak tanıtan Ali Yörük'le birlikte hareket etti. Çorlu'daki bir otomobil bayisinde satış müdürü olarak çalışan Yörük'ün hayatı Seçil Erzan'la tanıştıktan sonra değişti. 

Seçil Erzan ve Ali Yörük

'Fatih Terim Fonu' olarak bilinen saadet zincirine katılmak isteyen kişiler paraları genellikle Ali Yörük'e teslim etti. Savcılığa şikayette bulunarak fon dolandırıcılığını ortaya çıkaran İnci Çeviker de Yörük'e para kaptıranlardan biriydi. Çeviker, 2,2 milyon doları banka görevlisi olarak bildiği Yörük'e teslim etti. 

Futbolcu Arda Turan'ın, kardeşi Okan Turan'la yolladığı 3,6 milyon doları teslim alan da Yörük'ten başkası değildi. Soruşturmanın bir numaralı sanığı Seçil Erzan, Ali Yörük için şunları söylüyor:

"Paraları teslim alırdı. Tefecilerden de para bulup getirirdi. Kafasına göre belirlediği miktarı kendisi için ayırırdı." 

Yörük'ün sık sık Bulgaristan'a giriş-çıkış yaptığı tespit edilirken, paraları yurtdışına kaçırıp kaçırmadığı araştırılıyor. 

Emeklilik yaşı 65 mi olacak? Erkekler 65 yaşında mı emekli olacak? Emeklilik yaşı 65 mi olacak? Erkekler 65 yaşında mı emekli... Haberi Görüntüle

ALİ YÖRÜK SUÇLAMALARI İNKAR ETTİ

Soruşturma kapsamında Seçil Erzan'la birlikte tutuklanan Yörük, iddiaları reddederek kendisinin de Erzan tarafından dolandırıldığını ileri sürdü. İşte Ali Yörük'ün ifadesinden dikkat çeken kısımlar:

"17 yıl önce Çorlu’daki Denizbank şubesine kredi çekmek için gittiğinde Seçil Erzan’ı gişe memuru olarak tanıdım. O dönem işten ayrıldım. Bana ne iş yapacağımı ve ne kadar param olduğunu sordu.

Tazminatımı aldığımı ve borsada bir miktar paramın olduğunu söyledim. Bu paraları kendisine vermemi ve bana fazla para kazandıracağını şöyledi. ‘Araba işi gibi düşün, kâr edeceğiz’ dedi. İki bankadan kredi çektim. Tanıdıklarımdan borç aldım."

"Toplamda 5 milyon TL parayı 1.5 yıl önce Florya’da Erzan’a elden teslim ettim. Aradan 3-4 ay kadar süre geçti. Paramı istiyordum. Kendisi bana ‘Bu öyle hemen paranı çekebileceğin bir fon değil, çekersen zarar edersin’ diyerek oyaladı.

Aradan bir yıl kadar süre geçti. Bana 5 milyon TL olarak teslim ettiğim paranın 100 milyon TL olduğunu söyledi. Fonda Fatih Terim’in olduğunu söyledi. Bana 5 milyon TL bedelli senet verdi. Senedi alınca paramın gelmesini bekledim. 

Daha sonra tutuklandı. Senetle paramı tahsil edebileceğimi düşündüğüm için suç duyurusunda bulunmadım. Hatta avukatım da senedi icraya koydu.

Seçil Erzan’a yardımcı olmadım. Kendisine en fazla çantamı arabaya koy dediğinde yardımcı olmuşumdur. Onun dışında Erzan’la ortak hiçbir fiilim olmadı."

Tarih 13 Mart 2023. 13.11 sıralarında iş insanı Atilla Baltaş, yanında bir kişiyle birlikte Erzan’ın odasına giriyor. 14.32’de odadan çıkıyorlar. Parasını Erzan’dan geri alan isimlerden Semih Kaya’ya verilen çantada, Baltaş’a ait GPS cihazı bulunmuştu. Baltaş’ın avukatı, müvekkilinin para taşınırken bazen hırsızlık olaylarına karşı önlem olarak bunu yaptığını söylemişti. 

İstanbul'un göbeğinde iki grup arasında silahlı çatışma: 3 yaralı İstanbul'un göbeğinde iki grup arasında silahlı çatışma: 3 yaralı Haberi Görüntüle

ERZAN'IN ODASINA GİREN GİRENE

İstanbul'da Denizbank'ın Levent Şube Müdürü olarak çalıştığı dönemde Seçil Erzan çok sayıda ünlü ismi ofisinde ağırlıyor, onlardan milyonlarca dolar topluyordu. Milliyet gazetesi, Erzan'ın ofis kapısını gösteren güvenlik kamerası görüntülerini yayınladı. 

Kamera kayıtlarında Şube Müdürü Seçil Erzan, futbolcular Selçuk İnan ve Emre Belözoğlu, Fatih Terim’in damadı Volkan Bahçekapılı, iş insanı Atilla Baltaş gibi isimler yer alıyor. Bilirkişi raporunda, Denizbank Levent Büyükdere Caddesi Şubesi’ndeki 77 güvenlik kamerası incelenerek elde edilmiş 165 görüntü bulunuyor. 

158 numaralı fotoğrafta Seçil Erzan, en son 5 Nisan 2023 tarihinde saat 17:58'de odasından ayrılırken görülüyor. Erzan o tarihten sonra bankaya bir daha uğramadı. 7 Nisan'da hakkında suç duyurusunda bulunulan Erzan, 11 Nisan'da gözaltına alınıp tutuklandı. 

20 Mart 2023’te, saat 10.20’de 4 milyon 292 bin dolar dolandırılan futbolcu Emre Belözoğlu, kuzeni ve aynı zamanda Fatih Terim’in damadı olan Volkan Bahçekapılı, yanlarında ismi belirtilmeyen bir erkek şahısla Erzan’ın odasına giriyor. Üç kişi, 11.12’de Erzan’ın odasından ayrılıyor. 

Aynı gün 16.16’da Belözoğlu ve Bahçekapılı tekrar geliyor. 16.52’de sabah yanlarında olan şahıs da odaya giriyor. Üç kişi, 17.18’de odadan ayrılıyor. Erzan, ifadesinde, “Emre Belözoğlu’nun gönderdiği paraları bazen şubede odamda teslim aldım ve bir kez de Volkan Bahçekapılı’nın ofisinde teslim aldım” demişti. 

Belözoğlu ise, savcılık ifadesinde, “İlk olarak 17 Mart’ta Erzan’a verdiğim paralara ilişkin elimde herhangi bir belge bulunmuyordu. Volkan’ı arayıp para verdiğimize ilişkin bize Erzan’ın dekont vermesini söyledim. Volkan, Erzan’ın yanına gidip belge istediğinde bir gün sonra hazır edebileceğini söylemiş. Sonrasında da Volkan’a 3 milyon 300 bin dolar fonda alacağım olduğuna ilişkin bir belge hazırlayıp vermiştir. Belgede Denizbank kaşesini basıp hem kendisi hem de Asiye Göktürk isimli banka görevlisinin ıslak imzaları mevcuttur. Bu belgeyi aldığım için içim bir nebze olsun rahattı” demişti.  

Tarih 8 Mart 2023. Saat 12.25. Erzan’ın teyzesinin oğlu Tanın Yılmaz odaya giriyor. 14.05’te 35-40 yaşlarında bir kadın, odaya girip 14.22 sıralarında  odadan ayrılıyor. 14.08’de bu kez 40-45 yaşlarında bir kadın odaya giriyor, 15.05’te de çıkıyor. 15.55’te, tam 3.5 saat sonra, Erzan kuzeniyle birlikte odadan ayrılıyor.

Erzan, “Mart ayında Tanın Yılmaz, Barış Tari isimli şahsın arabasına ipotek koydurduğunu, bu ipoteğin acilen kaldırılması gerektiğini söyledi. Aynı gün Tanın yanımda bulunduğu sırada (eşi) Merve de odama geldi. Birden Merve saçıma yapıştı. Saçımı yolmaya başladı. Çok sayıda hakaret etti. Hatta o gün kolumda bulunan Rolex saatimi Merve zorla çekip aldı” diye ifade vermişti.

Futbolcu Selçuk İnan da Seçil Erzan'a para kaptıran ünlüler arasında bulunuyor.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading